News

Limburg United stopt de Oostendse zegereeks

Een verdiende overwinning voor de Limburgers die gretiger, scherper en vooral veel efficiënter aan de partij begonnen dan de thuisploeg. Oostende telde teveel spelers die vergeefs naar zichzelf op zoek waren. Spijtig genoeg werd deze prestatie van de bezoekers onterecht overschaduwd door een krasselende spelleiding die zich vooral na de rust teveel in de spotlights floot…

«Defensieve druk leggen » (Jean Salumu)

Week na week zijn superseizoen met knalprestaties onderstrepend, aast Jean Salumu zaterdag tijdens de Valentijns ‘Love Game’ tegen Hubo Limburg United absoluut op een 16de overwinning op rij in de Scooore!League met BC Telenet Oostende. Een herhaling van de thriller in de heenmatch, pas na verlengingen (88-88 en uiteindelijk 101-103) door de Zaikapitings gewonnen, wilt hij niet. «Ons thuisvoordeel met bijhorende supportershulp kan daarbij een flinke duw in de rug geven ».

Tickets bekerfinale

bekerfinale

Carnavalsgekte kan Oostendse efficiëntie niet verstoren

Het ene na het andere carnavalsdeuntje galmde de ganse wedstrijd door de luidsprekers van het Aalsterse Forum maar daar lieten coach Gjergja en zijn team zich niet door intimideren. Ze namen de partij dan ook meteen in handen en hielden alles onder controle tot aan het eindsignaal.

Carnavalsmatch in Aalsters Forum

Winnen op Turk Telecom Ankara lukte onze Zaikapitings net niet. Dat BC Telenet Oostende daardoor tweede werd in groep Q FIBA Europe Cup moet echter niet meteen als nadeel worden bekeken. Een 6.760 km verre reis naar Siberië om er het sterke Krasnoyarsk te bekampen was niet ècht een cadeau. Het amper 660 km verre Franse Chalon-sur Saône (Bourgondië) lijkt dan weer meer haalbare kaart. Maar eerst nog aandacht voor de Scooore!League met zaterdag de steeds te duchten verplaatsing naar Crelan Okapi Aalstar.

Oostende kraakt in het slotkwart

Bij 55-58 met nog een dikke 6 minuten te gaan, leek er wel wat in de maak voor de kustploeg. Maar een verschroeiende eindspurt van de Turken was er teveel aan voor BCO.

Naar Ankara om te winnen

Woensdag in de late namiddag (17u45 Belgische tijd) winnen van Turk Telecom Ankara! Met die doelstelling leeft gans BC Telenet Oostende naar de laatste match toe in Groep Q van de FIBA Europe Cup. BC Telenet Oostende mag dan wel nu reeds geplaatst zijn voor de achtste finale, winst of in het slechtste geval verliezen met minder dan drie punten verschil, levert onze Zaikapitings immers groepswinst op, met het daaraan verbonden thuisvoordeel in de vanaf 17 februari naar best of three te betwisten achtste finales.

BC Telenet Oostende speelt finale Beker van België tegen de Antwerp Giants

Mons-Hainaut was klaarblijkelijk niet naar de kust gekomen om de wedstrijd als een formaliteit af te werken. Met een grote dosis gretigheid en potigheid, gaven zij mee kleur aan deze return.

BC Oostende speelt een buffer van 22 punten bij elkaar

Oostende heeft de eerste horde op weg naar de finale Beker van België goed genomen. Niettegenstaande Mons-Hainaut aanvankelijk goed kon aanklampen, werd na de rust de definitieve kloof gemaakt.

123...
Back to top