News

Niet de mist ingaan tegen Fogg

Antwerp Giants tegen BC Telenet Oostende, topaffiche van deze vijfde speeldag Final Round tussen de 2de en 1ste gerangschikte in de Scooore!League. Maar dan wel met een kloof van 6 verliesmatchen meer voor de Sinjoren die nog keihard moeten bikkelen met Belfius Mons-Hainaut, Okapi Aalstar en Limburg United voor die zo begeerde tweede plaats bij aanvang play-offs.

Vlot voorbij Mons-Hainaut

BC Oostende behoudt zijn feilloos parcours in deze final round door opnieuw Mons-Hainaut zonder punten huiswaarts te sturen. niettegenstaande de Henegouwers na de stevige nederlaag in de Beker van België verbeten aan de opworp verschenen, kon de thuisploeg na de rust dan toch definitief afstand nemen.

De wonderen van ploegkiné Jos

Zet BC Telenet Oostende woensdag tegen Belfius Moins-Hainaut een vier op vier neer in de Final Round, dan zijn de Zaikapitings bijna mathematisch zeker van de pole position voor de play offs. Dit terwijl verlies voor de Renards Jason Love & C° serieus in de problemen kan brengen in hun strijd voor de tweede plaats. Ingrediënten genoeg dus om er een zoveelste spannende basketavond van te maken in onze sfeervolle Sleuyter Arena.

Telenet Oostende verslaat Spirou Charleroi nu ook in eigen Spiroudome

Oostende heeft ondanks de afwezigheid van Ponitka en Marelja, ook deze derde “Clasico” van het seizoen kunnen winnen na een harde en bij momenten potige wedstrijd. Vooral de Oostendse Belgen hadden een hele grote hand in deze overwinning. Naar het einde van het eerste kwart nam de kustploeg de leiding over en zou deze niet meer afgeven…

Opgepast voor herboren Spirou’s

Iets meer dan vijf maand geleden ging BC Telenet Oostende op de eerste speeldag van de Scooore!League met 75-69 de boot in bij Spirou Charleroi. Inmiddels staan de Zaikapitings wel met ruime voorsprong aan de leiding van de Scooore!League, wonnen ze de return in eigen zaal afgetekend met 91-72 en was het voor de Spirou’s harken om de Top 6 Final Round te halen. Toch wordt het vrijdagavond in de derde Clasico van het seizoen naar verwachting een bikkelharde strijd.

Basket@Sea U18 wint de Beker van Vlaanderen

Het U18 team van Basket@Sea, voor het grootste stuk bemand met spelers van de Basketschool 2020, heeft afgelopen weekend de Beker van Vlaanderen gewonnen na een spannende finale tegen de Antwerp Giants.

Telenet Oostende speelt voor het derde seizoen op rij de finale van de Beker van België

Telenet Oostende heeft zich opnieuw geplaatst voor de finale Beker van België ten nadele van de Antwerp Giants. In dit tweede duel van deze halve finale speelde de kustploeg vrij dominant gedurende driekwart wedstrijd. De enige valse noot was het gebrek aan focus in de laatste 5 minuten van de partij waarin de overwinning alsnog uit handen werd gegeven…

“Sinjoren proberen te neutraliseren” (Jean Salamu)

Vorige week in de gewonnen heenmatch (75-61) van de halve finale Beker van België, hield Jean Salamu de Antwerpse motor Kyle Fogg zowat uit de wedstrijd. “Leuk maar wij mogen ons niet op één enkele speler focussen, Antwerpen heeft nog andere sterkhouders die we moeten proberen aan banden te leggen” kijkt Jean Salamu vooruit naar de return van dinsdagavond in de Lotto Arena.

Zwoegend voorbij Limburg United

Na twee opeenvolgende overwinningen tegen de Antwerp Giants en na een vrij competitieweekend, verscheen het team van Brian Lynch vol energie en vertrouwen aan de opworp. De Limburgers speelden zeer efficiënt hun favoriete spel met veel improvisatie en snelle doelpogingen die ze aan hoog percentage binnengooiden. Het werd meteen duidelijk dat Oostende aan deze bezoekers een taaie klant zou hebben…

123...
Back to top