News

Carnavalsmatch in Aalsters Forum

Winnen op Turk Telecom Ankara lukte onze Zaikapitings net niet. Dat BC Telenet Oostende daardoor tweede werd in groep Q FIBA Europe Cup moet echter niet meteen als nadeel worden bekeken. Een 6.760 km verre reis naar Siberië om er het sterke Krasnoyarsk te bekampen was niet ècht een cadeau. Het amper 660 km verre Franse Chalon-sur Saône (Bourgondië) lijkt dan weer meer haalbare kaart. Maar eerst nog aandacht voor de Scooore!League met zaterdag de steeds te duchten verplaatsing naar Crelan Okapi Aalstar.

Oostende kraakt in het slotkwart

Bij 55-58 met nog een dikke 6 minuten te gaan, leek er wel wat in de maak voor de kustploeg. Maar een verschroeiende eindspurt van de Turken was er teveel aan voor BCO.

Naar Ankara om te winnen

Woensdag in de late namiddag (17u45 Belgische tijd) winnen van Turk Telecom Ankara! Met die doelstelling leeft gans BC Telenet Oostende naar de laatste match toe in Groep Q van de FIBA Europe Cup. BC Telenet Oostende mag dan wel nu reeds geplaatst zijn voor de achtste finale, winst of in het slechtste geval verliezen met minder dan drie punten verschil, levert onze Zaikapitings immers groepswinst op, met het daaraan verbonden thuisvoordeel in de vanaf 17 februari naar best of three te betwisten achtste finales.

BC Telenet Oostende speelt finale Beker van België tegen de Antwerp Giants

Mons-Hainaut was klaarblijkelijk niet naar de kust gekomen om de wedstrijd als een formaliteit af te werken. Met een grote dosis gretigheid en potigheid, gaven zij mee kleur aan deze return.

BC Oostende speelt een buffer van 22 punten bij elkaar

Oostende heeft de eerste horde op weg naar de finale Beker van België goed genomen. Niettegenstaande Mons-Hainaut aanvankelijk goed kon aanklampen, werd na de rust de definitieve kloof gemaakt.

Plaats in de finale Beker van België als inzet

Reeds zeker van een plaats in de achtste finale FIBA Europe Cup probeert BC Telenet Oostende dit week-end in een back-to-back strijd Belfius Mons-Hainaut uit de finale Beker van België te houden. Geen gemakkelijke klus voor onze Zaikapitings! Belfius Mons-Hainaut zette deze week immers in de FIBA Europe Cup een super prestatie neer tegen Khimik Yuzhno  (Ukr). Spanning en topbasket verzekerd  vrijdag om 20 uur (Mons.Arena) en zondag (19 uur (Sleuyter Arena).

The Saxon shoot: 27/01/16

Saxon shoot

Slask Wroclaw laat Oostende zwoegen

Niettegenstaande het Poolse team het in eigen competitie nog steeds vrij moeilijk heeft, is hun spelniveau toch stilaan aan de beterhand. Met wisselende defense probeerden ze alvast het Oostendse raderwerk te verstoren.

« Fysiek en mentaal klaar » (Jan Bourgois)

Autoritair leider Scooore!League met 14 opeenvolgende overwinningen staat BC Telenet Oostende op de vooravond van wat misschien hun belangrijkste week van het seizoen wordt. Het sleutelwoord is hier ‘BEKER’ . Vier beslissende matchen in één week! Start woensdagavond om 19 uur in eigen Sleuyter Arena voor de ‘last 32 FIBA Europe Cup’ tegen Slask Wroclaw (Pol), als tussendoortje de back-to-back halve finale Beker van België vrijdag en zondag tegen Mons-Hainaut en als kers op de taart de beslissende wedstrijd bij Turk Telecom Ankara (Tur) om de leidersplaats in Groep Q FIBA Europe Cup, met als inzet het thuisvoordeel in de 1/8ste finale.

« De ploeg is er zowel fysiek als mentaal klaar voor » weet athletic coach Jan Bourgois bij BC Telenet Oostende.

123...
Back to top