News

BC Telenet Oostende – Spirou Charleroi: 3 – 1

BC Telenet Oostende heeft zich vandaag verzekerd van zijn 4e opeenvolgende play-off finale. Het neutraliseerde de sterke start van Charleroi en nam na de rust de wedstrijd volledig in handen.

Een vijfde wedstrijd proberen te vermijden

Na Jarred Berggren en Dominique Archie zondag in de Spiroudome waren het woensdag in eigen Sleuyter Arena vooral Niels Marnegrave en Khalid Boukichou  die onze Zaikapitings met een goeie individuele prestatie, aan de tweede overwinning hielpen tegen Spirou Charleroi. Goed voor een 2-1 stand in de halve finale play-offs ten voordele van BC Telenet Oostende. Kan de uittredende landskampioenen zich vrijdagavond on the road reeds plaatsen voor de finale? Dit zou dan immers de 4e opeenvolgende keer zijn!

BC Telenet Oostende – Spirou Charleroi: 2-1

Oostende heeft de derde 1/2 finale wedstrijd ook naar zijn hand weten te zetten. BCO nam deze keer niet de beste start en ergerde zich wellicht iets teveel aan het potige spel van de Carolo’s, maar kon na de rust toch opnieuw het verschil maken dankzij zijn niet aflatende energieke verdediging waarbij Charleroi na de pauze beperkt werd tot slecht 18 punten.

“Proberen zo snel mogelijk een finaleticket te pakken” (Dusan Djordjevic)

“Dat wij twee dagen na onze thuisnederlaag tegen Spirou Charleroi met een knalprestatie on the road de stand in deze halve finale op 1-1 zetten, waardoor BC Telenet Oostende terug het thuisvoordeel voor een eventuele beslissende match in handen heeft, is een enorme opsteker. Nu willen wij al het mogelijke doen om on zo snel mogelijk van een finaleplaats verzekeren.”

Arthur Goethals kandidaat voorzitter van de liga

Huidig voorzitter van BC Telenet Oostende, Arthur Goethals,  is kandidaat om de nieuwe voorzitter van de Pro Basketball League te worden. Daardoor kan hij uiteraard geen voorzitter van BC Telenet Oostende blijven.

BC Telenet Oostende – Spirou Charleroi: 1-1

Telenet Oostende was uitermate gefocust om de misstap van vorige vrijdag zo snel mogelijk recht te zetten. Niettegenstaande de snelle foutenlast en de vele vrijworpen voor de thuisploeg, lieten onze spelers zich niet van de wijs brengen. Ze beperkten Charleroi tot slechts 61 punten en legden hiermee de basis voor de overwinning.

Scheve situatie meteen weer rechtzetten

Vrijdag in eigen huis tijdens match 1 van de halve finales play-offs koud gepakt door een van bij de opworp super gemotiveerd Spirou Charleroi, is BC Telenet Oostende vastbesloten zondag in de Spiroudome de zaken meteen weer recht te zetten. Niet eenvoudig maar wel een must willen onze Zaikapitings het na een prachtig regulier seizoen verworven thuisvoordeel behouden en woensdag in match #3 in eigen huis opnieuw alle druk op de ketel kunnen zetten.

BC Telenet Oostende – Spirou Charleroi: 0-1

Wellicht toonden de Oostendse spelers na het emotioneel eerbetoon aan de overleden Rasmus Larsen, teveel respect voor hun tegenstander, die gisteren nog aangemoedigd door de ouders van de overleden speler, meer collectief samenspeelde dan ooit tevoren dit seizoen. Het duurde wel ruim 15 minuten bij een achterstand van 18 punten, alvorens de thuisploeg het juiste ritme vond om terug in de match te komen…

Aangepaste Play-off Kalender

Door het plotse overlijden van Charleroi-speler Rasmus Larsen (20j) is er een nieuwe play-off kalender opgesteld. De wedstrijd van vanavond is geannuleerd. Dit zijn de aangepaste play-off data voor de halve finale:

123...
Back to top