News

Telenet Oostende boekt zijn eerste Eurocup-zege

Niettegenstaande Telenet Oostende in de voorbereidingswedstrijden twee keer ruim kon winnen tegen het team uit het Duitse Quackenbrück, was er helemaal geen sprake van onderschatting. Oostende controleerde de wedstrijd goed en pakte zodoende de punten verdiend mee naar huis.

Harlem Globetrotters komen naar Oostende

De wereldtournee van de Harlem Globetrotters “Washington Generals” komt naar de Sleuyter Arena. Op dinsdag 14 april 2015 om 19:00 komt de bekende en uiterst spectaculaire basketbalshow naar de Sleuyter Arena.

“Sleutelmatch voor 4de plaats” (Dusan Djordjevic)

“BC Telenet Oostende mag dan wel het Duitse Artland Dragons tweemaal hebben overwonnen tijdens de pre-season campagne (62-97 in Quakenbrück, 88-83 in Oostende), toch wordt het woensdagavond on the road tegen dezelfde Artland Dragons niet zo gemakkelijk om onze eerste Eurocup zege van het seizoen te behalen. Al heb ik er goede hoop in,” kijkt de kapitein van BC Telenet Oostende Dusan ‘the general’ Djordjevic vooruit op de verplaatsing naar Quakenbrück (D). Een 6 uur lange busreis.

Dries Slootmans keert terug naar oude liefde

Commercieel manager Dries Slootmans van BC Telenet Oostende ruilt de basketsport weer in voor de voetbalsport: hij gaat vanaf 1 november werken voor KAA Gent. 

Djordjevic en Prince voeren de forcing in het laatste kwart

Brussel had in de competitie nog geen overwinning geboekt maar toonde zich telkens wel als een offensief ingesteld geheel met een gemiddelde van meer dan 80 punten per match. In een wedstrijd waar ze op papier niets te verliezen hebben, zouden ze des te gevaarlijker zijn en was het aan de kustploeg om de controle niet te verliezen.

Basic-Fit Brussels rode lantaarn maar geen zwak broertje

Op papier wacht met de verplaatsing naar rode lantaarn Basic-Fit Brussels zondagnamiddag een gemakkelijke opdracht voor tweede geklasseerde BC Telenet Oostende. Alleen, die cijfers zeggen niet alles. Basic-Fit Brussels verloor immers al zijn wedstrijden vrij nipt. En niet tegen de minste ploegen uit de Scoore!League. De Zaikapitings zijn dan ook vastbesloten super-geconcentreerd af te reizen naar Neder-over-Heembeek.

Gran Canaria net iets efficiënter

Aan de rust leek een stunt in de maak tegen groepsfavoriet Gran Cananria. De Spanjaarden herstelden echter het evenwicht na de pauze en toonden een hogere efficiënte en uitmuntende afwerking aan het einde van de partij…

Tavares (2m20) neutraliseren (Jared Berggren)

Vorige week als enige van de 36 in Eurocup uitkomende teams met een century uitpakkend (101-81 tegen het Italiaanse Cantu!), kijkt Herbalife Gran Canaria Las Palmas woensdagavond in de Sleuyter Arena, BC Telenet Oostende in het wit van de ogen. Blikvanger bij Gran Canaria is de 2m20 grote Walter Tavares (22) uit de Kaap Verdische eilanden, iedere wedstrijd goed voor meer dan 10 rebounds, enkele blokshots en een pak punten. BC Telenet Oostende’s toren Jared Berggren kijkt vol vertrouwen uit naar die uitdaging.

Vlotte winst in Luik voor collectief Oostende

Deze wedstrijd in Luik was de afsluiter van een vermoeiende vierdaagse die vorige dinsdag begon. Het was eveneens de tweede wedstrijd in drie dagen tijd en na het verlies in Dijon wou Oostende in de eigen competitie zeker geen steek laten vallen.

123...
Back to top