News

«Niet laten verrassen» (Etienne Dermaut)

Voor BC Telenet Oostende bestaat geen alternatief dan woensdag winnen bij het Hongaarse Falco Szombathely willen zij helemaal zeker zijn van een plaats in de tweede ronde van FIBA Europe Cup. Een wedstrijd die op papier haalbare kaart lijkt na de 91-62 Oostendse zege in de heenmatch. « Maar in groep C  van deze Europese competitie werden al meer verrassende uitslagen genoteerd », waarschuwt ex-BCO speler en assistent-coach Etienne Dermaut.

Oostende bekert verder na overtuigende partij

Volgens de relativiteitstheorie van Albert Einstein is E (energie) = mc².  Bij BC Oostende bestaat er ondertussen een variante op deze formule, namelijk Q = mc².  Ook vandaag was “Q”uentin Serron opnieuw gangmaker van zijn team met enerzijds een verstikkende defensieve druk op de bezoekende point guard en anderzijds explosiviteit en trefzekerheid in aanval.

BCO moet zondag minstens 8 punten ophalen om verder te bekeren

Niettegenstaande het er aan de rust vrij goed uitzag, kon de kustploeg zijn voorsprong niet vasthouden. Opnieuw in het 4e kwart slikte het een 15-0 uppercut en verloor controle over de wedstrijd.

Hoofden leegmaken en opnieuw voluit er tegenaan!

Kwartfinale Beker van België met ‘back-to-back’ confrontatie tussen Kangoeroes Willebroek en BC Telenet Oostende. Na vorige week in Scooore!League Okapi Aalstar in eigen Forum te hebben geklopt, azen de door Daniël Goethals geleide Rupel-boys tegen de landskampioen en bekerhouder op een nieuwe stunt. Voor onze Zaikaipings wordt het in de eerste plaats hoofd leeg maken van alle muizenissen na de Europese nederlaag in Zweden.

Oostende botst op uiterst taaie Zweden

Telenet Oostende is er niet in geslaagd om zijn prestatie van afgelopen zaterdag in Charleroi te herhalen en zo de kwalificatie voor de volgende ronde in Fiba Europe Cup vandaag reeds af te dwingen. De Kings deden niets anders dan wat we al van hen wisten, maar BCO was meteen op achtervolgen aangewezen. In het derde kwart leek Oostende zich dan toch te kunnen herpakken (48-48) maar zakte toen compleet in elkaar in het laatste kwart…

« Spelen zoals op Charleroi » (Philip Debaere)

Bij aanvang van de FIBA Europe Cup eerder als het zwakke broertje in groep C aanzien, worden de Zweedse Södertälje Kings vier wedstrijden later als DE verrassing van de groep bestempeld. «Wilt BC Telenet Oostende kans maken om de Zweden in hun Täljehallen de baas te blijven, zullen wij moeten spelen zoals zaterdag bij Spirou Charleroi: elke aanval van de Zweden keihard verdedigen en hun open shotkansen tot een minimum beperken, » ziet sports manager Philip Debaere van BC Telenet Oostende vooruit op deze voor voor beide ploegen hyper-belangrijke match.a

Oostende wint verdiend van Charleroi en komt alleen aan de leiding

In een uiterst defensieve wedstrijd slaagde Oostende erin om de thuisploeg quasi de ganse wedstrijd achter zich te houden en dankzij de vrijworpen van een koelbloedige Gibson de zege veilig te stellen.

Djordjevic geopereerd aan de meniscus

Tegenslag voor meervoudig MVP Dusan Djordjevic en Telenet Oostende dat zijn pointguard niet alleen in de topper tegen Spirou Charleroi moet missen, maar ook voor alle resterende wedstrijden tot het einde van het jaar.

Nanine Maes, vrouw van Lucien Van Kersschaever overleden

Vrienden wisten reeds lange tijd dat Nadine ernstig ziek was. Woensdag 18 november overleed Nanine, echtgenote van ex-BCO-coach Lucien Van Kersschaever.

123...
Back to top