14 x Belgian Champion
15 x Belgian Cup

News

„Nu ook de titel!” (Gregory Echenique)

We won the Cup! Ouderdomsdeken en kapitein Veselin Petrovic (36) van het jonge BC Telenet Oostende – gemiddelde leeftijd 25 jaar – stak op Paasmaandag zijn vierde Beker van België in de lucht. De 15de reeds voor de Zaikapitings. Na een schitterende Europese campagne haalde BC Telenet Oostende meteen zijn eerste beoogde trofee binnen. Voor het tweede opeenvolgende jaar de dubbel-dubbel beker-landskampioen behalen zou een onwaarschijnlijk exploot zijn. „Daar gaan we tweehonderd procent voor”, zegt center Gregory Echenique vastberaden.

BC Telenet Oostende pakt zijn 15e Beker van België na winst tegen de Antwerp Giants

Telenet Oostende toonde zich duidelijk de sterkste in deze finale en na een zeer collectieve prestatie mocht het terecht de beker meenemen naar de kust.

BC Telenet Oostende is bekerwinnaar

BC Telenet Oostende is voor de 15de keer bekerwinnaar. Het versloeg Antwerpen met 88-79.

Telenet Oostende speelt finale Beker van België tegen Antwerp Giants

Oostende plaatste zich na een zoals verwacht moeilijke wedstrijd tegen een deze keer op volle kracht spelend Luik dat zijn geblesseerden Bosco en Smith recupereerde. Het zag er naar uit dat Oostende definitief afstand zou nemen halfweg het derde kwart, maar de Luikenaars gaven nooit op en kwamen helemaal terug in de partij.

Hoe koop je tickets voor de finale?

BC Telenet Oostende staat in de finale van de Final Four! De finale vindt plaatst op Paasmaandag om 15u. Tickets zijn er nog altijd beschikbaar.

„Vormpeil en inzet hoopgevend” (Arthur Goethals)

„Het is opmerkelijk dat BC Telenet Oostende systematisch afstand neemt in het 4de quarter. Dat was zo in onze schitterende Eurocup campagne, en evenzeer in de meeste wedstrijden Ethias League. De reden? Ik denk dat onze brede kern aan kwaliteitspelers doorslaggevend is. Wat ook dit weekend voor de Final Four Beker van België, met twee wedstrijden in drie dagen, in het voordeel van BC Telenet Oostende kan uitdraaien.”

Al een super seizoen maar nog niets gewonnen

“Alle initiatieven om de visibiliteit van het basketbal te verhogen moeten ondersteund worden en ik hoop dan ook dat het een geslaagd weekend wordt in Brussel”. Philip Debaere, sportief directeur, is enthousiast om met zijn ploeg aan te treden in Paleis 12 in de strijd om The Base Cup. “Dit soort van formules zoals ‘La Semaine des As’ in Frankrijk of de Copa del Rey in Spanje werken daar heel goed. Nu maar hopen dat de Belgische supporters volgen, want voor hen is dit ook een vrij grote verandering”.

Wie is de winnaar van de Holiday Suites wedstrijd

Vorige wedstrijd konden jullie aan de stand van Holiday Suites kans maken op een verblijf voor 4 personen in een van hun vakantieparken.

Ruime winst tegen Luik maar wel 30 minuten moeten zwoegen

Dat Luik zich in de bovenste regionen van het klassement bevindt, is absoluut geen toeval en dat werd vandaag nogmaals bewezen. Ondanks de afwezigheid van Bosco en Smith etaleerden de Luikenaars grote verbetenheid in verdediging en vloeiend samenspel in aanval. Oostende kon dus zeker niets aan het toeval overlaten om de punten thuis te houden.

1234...10...
Back to top