News

Oostende met glans naar de 2e ronde van Eurocup

Telenet Oostende heeft de reguliere competitie van Eurocup op een mooie manier afgesloten en door winst tegen het Italiaanse Cantu, de poule als tweede afgesloten. Hiervoor was wel een verpletterende tweede helft nodig na een zeer moeilijke eerste helft…

“Winnen kan en moet” (Guy Muya)

Guy Muya laat er geen twijfel over bestaan dat de Zaikapitings woensdag in eigen Sleuyter Arena tegen Foxtown Cantu (It) hun huid duur zullen verkopen. “Zowel Cantu als BC Telenet Oostende mogen dan wel hun ticket voor de tweede ronde Eurocup op zak hebben, aan spankracht zal het niet ontbreken. BC Telenet Oostende verloor met 68-60 in Cantu na dusver zijn minste match van deze Eurocup campagne en kan dus één en ander rechtzetten. Bovendien verzekert winst ons van de tweede plaats in poule B. Met theoretisch beter haalbare tegenstanders in de met poules van vier ploegen betwiste 32ste finales”.

Telenet Oostende wint “clasico” op overtuigende manier

Oostende stond vandaag oog in oog tegen de enige ploeg waartegen het in het lopende seizoen de duimen moest leggen. Na een vliegende start kende BCO in het tweede kwart een ongeziene inzinking. Maar na de rust zette de thuisploeg de scheve situatie meer dan recht.

“Balverliezen beperken!” (Johan Vande Lanotte)

“Groot gevaar loert in de Sleuyter Arena” bloklettert Proximus Spirou Charleroi op de vooravond van de Clasico tegen landskampioen en bekerhouder BC Telenet Oostende. “Ik hoop dat BC Telenet Oostende wint maar dan zullen wij wel ons aantal balverliezen tot een minimum moeten weten te beperken” kijkt Johan Vande Lanotte voorzichtig vooruit op de opener van de terugronde Scooore!League die de Sleuyter Arena zaterdag aardig laat vollopen.

BCO verzekert zich van 2e ronde Eurocup na winst bij Asvel Lyon

Oostende leverde een sterke partij af in Lyon en verzekerde zich zo meteen van deelname aan de tweede ronde Eurocup. Voor Lyon staat dit verlies zo goed als gelijk met uitschakeling aangezien het zijn laatste wedstrijd volgende week woensdag in en tegen het tot nog toe ongeslagen Gran Canaria moet afwerken.

Rebound belangrijker dan ooit

Moneytime! Willen onze Zaikapitings de 3de plaats behalen in groep B Eurocup, dan moet woensdag worden gewonnen bij ASVEL Lyon-Villeurbanne (F) en de week erop in eigen Sleuyter Arena van Cantu (It). Met als tussendoortje zaterdag thuis de Clasico van de Scooore!league tegen Spirou Charleroi. Een programma dat kan tellen!

Rudolf Vanmoerkerke op 90-jarige leeftijd overleden

Rudolf  ‘Mr.V’ Vanmoerkerke is niet meer. De man die het Oostendse basketbal de nodige zuurstof meegaf onder de vorm van zowel financiële als bestuurlijke hulp om tot een Belgische topploeg en Europese sub-topper uit te groeien, overleed vorige week op 90 jarige leeftijd in het buitenland. Hij laat een zoon, een dochter en twee kleinkinderen na.

Vlotte winst in Leuven

Zoals reeds aangekondigd kwam Leuven verzwakt aan de opworp door de afwezigheid van hun sterkhouders Westrol en Troisfontaines. Dit betekende echter niet dat de Oostendse spelers deze partij als een formaliteit beschouwden. Er werd geconcentreerd gestart en deze concentratie werd ook grotendeels aangehouden tot op het eindsignaal.

“Positieve flow bevestigen” (Johnny Deschacht)

“Stella Artois Leuven Bears zou geen probleem mogen vormen voor dit BC Telenet Oostende” denkt Johnny Deschacht, begin van de 21ste eeuw assistent-coach onder het duo Van Kers-De Boeck van het toenmalige BC Sunair Oostende dat met JR Holden, Bigs, Tomas Van den Spiegel en andere Praskevicius furore maakte in de Suproleague, later tot Euroleague omgedoopt.

123...
Back to top