News

BC Telenet Oostende – Belfius Mons-Hainaut: 1-1

Niettegenstaande Mons na de 1-0 door menig kenner al afgeschreven was, heeft het gisteren aangetoond zijn plaats in de finale absoluut waard te zijn. In plaats van in een hoekje te zitten kniezen hebben de Henegouwers enkele tanden bijgestoken qua energie en agressiviteit om zodoende met een verdiende overwinning de onderlinge stand terug in evenwicht te brengen.

Defense sleutelwoord naar succes

Wint BC Telenet Oostende vrijdagavond voor de vierde keer reeds dit seizoen in de Mons.Arena van Belfius Mons-Hainaut, of kunnen de Renards in eigen huis, de met 65-50 verloren eerste finalematch play-offs doen vergeten…?

BC Telenet Oostende – Belfius Mons-Hainaut:1-0

Zoals in de voorbeschouwing door Jean Salumu aangekondigd, was BC Telenet Oostende effectief van de eerste minuut bij de les. Een verschroeiend eerste kwart legde meteen de basis voor winst in deze wedstrijd. Mons slaagde erin om het Oostendse ritme toch min of meer wat te breken, maar echt dreigen lukte niet meer…

“Vanaf de opworp bij de les zijn” (Jean Salumu)

Kan BC Telenet Oostende een mooier afscheidscadeau bezorgen aan uittredend voorzitter Arthur Goethals dan een 16de titel van landskampioen? Aan de vooravond van de eerste wedstrijd finale play-offs,zegt Jean Salamu dat de Zaikapitings klaar zijn voor de titelstrijd waarbij Belfius Mons-Hainaut de laatste te nemen hindernis is. Uitgerekend het team dat als enige tijdens de reguliere competitie in de Sleuyter Arena van BC Telenet Oostende kon winnen!

BC Telenet Oostende – Spirou Charleroi: 3 – 1

BC Telenet Oostende heeft zich vandaag verzekerd van zijn 4e opeenvolgende play-off finale. Het neutraliseerde de sterke start van Charleroi en nam na de rust de wedstrijd volledig in handen.

Een vijfde wedstrijd proberen te vermijden

Na Jarred Berggren en Dominique Archie zondag in de Spiroudome waren het woensdag in eigen Sleuyter Arena vooral Niels Marnegrave en Khalid Boukichou  die onze Zaikapitings met een goeie individuele prestatie, aan de tweede overwinning hielpen tegen Spirou Charleroi. Goed voor een 2-1 stand in de halve finale play-offs ten voordele van BC Telenet Oostende. Kan de uittredende landskampioenen zich vrijdagavond on the road reeds plaatsen voor de finale? Dit zou dan immers de 4e opeenvolgende keer zijn!

BC Telenet Oostende – Spirou Charleroi: 2-1

Oostende heeft de derde 1/2 finale wedstrijd ook naar zijn hand weten te zetten. BCO nam deze keer niet de beste start en ergerde zich wellicht iets teveel aan het potige spel van de Carolo’s, maar kon na de rust toch opnieuw het verschil maken dankzij zijn niet aflatende energieke verdediging waarbij Charleroi na de pauze beperkt werd tot slecht 18 punten.

“Proberen zo snel mogelijk een finaleticket te pakken” (Dusan Djordjevic)

“Dat wij twee dagen na onze thuisnederlaag tegen Spirou Charleroi met een knalprestatie on the road de stand in deze halve finale op 1-1 zetten, waardoor BC Telenet Oostende terug het thuisvoordeel voor een eventuele beslissende match in handen heeft, is een enorme opsteker. Nu willen wij al het mogelijke doen om on zo snel mogelijk van een finaleplaats verzekeren.”

Arthur Goethals kandidaat voorzitter van de liga

Huidig voorzitter van BC Telenet Oostende, Arthur Goethals,  is kandidaat om de nieuwe voorzitter van de Pro Basketball League te worden. Daardoor kan hij uiteraard geen voorzitter van BC Telenet Oostende blijven.

123...
Back to top