News

Gran Canaria net iets efficiënter

Aan de rust leek een stunt in de maak tegen groepsfavoriet Gran Cananria. De Spanjaarden herstelden echter het evenwicht na de pauze en toonden een hogere efficiënte en uitmuntende afwerking aan het einde van de partij…

Tavares (2m20) neutraliseren (Jared Berggren)

Vorige week als enige van de 36 in Eurocup uitkomende teams met een century uitpakkend (101-81 tegen het Italiaanse Cantu!), kijkt Herbalife Gran Canaria Las Palmas woensdagavond in de Sleuyter Arena, BC Telenet Oostende in het wit van de ogen. Blikvanger bij Gran Canaria is de 2m20 grote Walter Tavares (22) uit de Kaap Verdische eilanden, iedere wedstrijd goed voor meer dan 10 rebounds, enkele blokshots en een pak punten. BC Telenet Oostende’s toren Jared Berggren kijkt vol vertrouwen uit naar die uitdaging.

Vlotte winst in Luik voor collectief Oostende

Deze wedstrijd in Luik was de afsluiter van een vermoeiende vierdaagse die vorige dinsdag begon. Het was eveneens de tweede wedstrijd in drie dagen tijd en na het verlies in Dijon wou Oostende in de eigen competitie zeker geen steek laten vallen.

„Puntjes op de i zetten” (Jean Salumu)

„Wij hebben vanavond in de Luikse Country Hall heel wat recht te zetten. BC Telenet Oostende krijgt een uitstekende kans om de puntjes op de i te zetten en ons ware gelaat te tonen. We moeten als ploeg meer intensiteit halen dan woensdag in de Eurocup bij Dijon en onze gekende en gereputeerde teamspirit met een onverzettelijke verdediging als basis op de vloer uitrollen”, kijkt Jean Salumu positief vooruit naar de vierde speeldag in de Scooore League.

Overrompeling in het tweede kwart kost Oostende de overwinning

Pierre-Antoine Gillet voorspelde reeds dat het een keiharde dobber zou worden en dat werd het effectief ook. Vooral in het tweede kwart walste de thuisploeg over de kustploeg heen en legde daar reeds de basis voor zijn overwinning. Het team van coach Gjergja rechtte zijn rug opnieuw in het laatste kwart en naderde nog tot op 5 punten enkele minuten voor tijd…

„Dijon keiharde dobber” (Pierre-Antoine Gillet)

Amper bekomen van de met verve gewonnen knaller op Antwerp Giants, een zege waar P.A. Gillet een groot aandeel in had, probeert BC Telenet Oostende woensdagavond op bezoek bij Dijon (F) ook in Eurocup te bevestigen. „Niet bepaald de gemakkelijkste opgave voor de Zaikapitings. Het wordt een match op het scherp van de snee tussen twee op keihard verdedigen gestoeide ploegen. Opperste concentratie gedurende volle veertig minuten zal nodig zijn”, weet BC Telenet Oostende’s sterkhouder Pierre-Antoine Gillet.

Telenet Oostende klopt de Antwerp Giants nu ook in eigen huis

Met Djordjevic opnieuw op hoog niveau en gesteund door een ijzersterk Belgisch trio Serron, Gillet en Muya, toonde de kustploeg zich opnieuw te sterk voor de Antwerp Giants.

De eerste overwinning van het nieuwe seizoen is binnen

Met Limburg United kreeg Oostende meteen de nieuwkomer in de Scooore League als tegenstander in de Sleuyter Arena. De Limburgers hadden vorig weekend Mons-Hainaut nog weten te vloeren dus onderschatting was allerminst aan de orde.

Onderuit na verlengingen

Geen vedettenparade meer in de Spiroudome, wel een ploeg met hardwerkende en hardverdedigende karakterspelers die zich voor de volle 100% geven. Een Charleroi à “l’Ostendaise” als het ware. Telenet Oostende had niet zijn beste dag vandaag, het liet de thuisploeg maar liefst 19 keer een aanvallende rebound nemen en leed maar liefst 27 keer balverlies… en toch had het deze wedstrijd kunnen winnen.

123...
Back to top