News

Nog tickets beschikbaar op het secretariaat

Er zijn enkel nog tickets beschikbaar op het secretariaat van BC Telenet Oostende.

“Q” kijkt uit naar Yellow Saturday night fever

‘Saturday night fever’ nu zaterdag in de Sleuyter Arena met de komst van Okapi Aalstar. De topper tussen regerend landskampioen en bekerwinnaar BC Telenet Oostende en de zowel in de Scooore!League (7/0) als Eurochallenge (3/0) ongeslagen competitieleider uit Aalst, belooft vuurwerkbasket langs beide kanten. Een knaller op het parket maar ook in de tribunes tussen de ‘Yellow Army’ van de Zaikapitings en de blauwe Ajuinen. Kortom, een basketavond om van te snoepen die niemand mag missen. Bij BC Telenet Oostende kijkt ‘man in vorm’ Quentin ‘Q’ Serron er reeds likkebaardend naar uit.

Oostende klopt Dijon en blijft op koers in Eurocup

Als Oostende al zijn thuiswedstrijden kan winnen dan plaatst het zich probleemloos voor de tweede ronde Eurocup. Vandaag deed het alvast wat het moest doen door het fysiek sterke geheel van JDA Dijon te verslaan. De basis voor de overwinning werd reeds gelegd in een beresterk 2 de kwart.

“Alle thuiswedstrijden winnen!” (voorzitter Arthur Goethals)

“Met nog drie thuismatchen te gaan, daar waar onze directe concurrenten JDA Dijon, ASVEL Lyon en Artland Dragons in de terugronde Groep B Eurocup nog maar tweemaal van het thuisvoordeel genieten, maakt BC Telenet Oostende een realistische kans om ook nu opnieuw naar de tweede ronde Eurocup door te stoten. Alleen moeten wij daarvoor wel alle drie onze thuismatchen winnen! We beginnen alvast nu woensdag tegen het Franse JDA Dijon en hopelijk nog eens voor een goed gevulde en bruisende Sleuyter Arena want wij hebben onze massale supportershulp meer dan nodig!” doet voorzitter Arthur Goethals van BC Telenet Oostende een warme oproep naar onze zo gereputeerde “Yellow Army”.

Telenet Oostende net niet scherp genoeg om Cantu te verslaan

Oostende kon de gevreesde start van Cantu vermijden maar was toch meestal op achtervolgen aangewezen. Hard labeur in verdediging kon de thuisploeg beperken tot 68 punten maar het ontbrak Oostende aan een tikkeltje geluk en precisie van achter de driepuntljn om de overwinning mee naar huis te nemen…

Sinterklaasmatch in Leuven

De uitgestelde wedstrijd tegen Stella Artois Leuven Bears heeft een datum gekregen.

“Moeilijk in te schatten tegenstander” (Philip Debaere)

“Het is met een dubbel gevoel dat ik naar de Eurocup match tegen Cantu toeleef. De Italiaanse subtopper (5de op 16) kijkt Europees tegen een 0/4 saldo aan en staat laatste in Groep B, maar won zondag in eigen zaal wel met 79-75 van de tot dan na vier speeldagen in Lega A ongeslagen leider Sassari. BC Telenet Oostende zal serieus uit zijn schelp moeten komen om de volle buit binnen te halen,” weet sportief manager Philip Debaere bij BC Telenet Oostende.

Zuinige zege tegen hekkensluiter Kangoeroes Willebroek

Zelden zoveel blije gezichten gezien bij een ploeg die net een wedstrijd heeft verloren. Het met problemen worstelende Willebroek was dan ook met een zekere schrik om een pandoering te krijgen, naar de kust afgezakt. Onterecht zou achteraf blijken want niettegenstaande iedereen bij Oostende het wist en er meermaals voor verwittigd was, stak het spook van de onderschatting dan toch weer de kop op…

“Kangoeroes geen formaliteit” (Wes Wilkinson)

“Ja, wij hebben genoten van onze felbevochten 99-97 Eurocup zege in overtime tegen ASVEL Lyon-Villeurbanne. Prima voor het moraal, super voor onze verdere Europese kansen. Maar laten wij dat even vergeten en ons nu volledig focussen op de thuismatch van zaterdag tegen Kangoeroes Willebroek. Zij hebben niets te verliezen. Wat ze dus ècht gevaarlijk maakt.”

123...
Back to top