CSR – Fun4kids

Waarom Fun4kids?

Fun4kids copy

De Morgen kopte recent ‘Kansarmoede aan de kust stijgt’. Het aantal kinderen dat geboren wordt in een kansarm gezin in Oostende stijgt met 11 procent ten opzichte van 2010. Dat laat basketbalclub Telenet Oostende niet onberoerd. We beseffen dat dit zeer moeilijk is op jonge leeftijd. We willen deze kinderen helpen en daarom richten we het goede doel Fun4kids op.

Wat gaan we doen?

We willen verschillende Oostendse kinderen die het niet breed hebben een leuke tijd bezorgen waar ze al hun zorgen kunnen op zij zetten en opnieuw kind zijn. Voor deze kinderen gaan we een zomerkamp organiseren, eind augustus nemen we de kinderen mee naar de Ardennen. Daar zullen we een week activiteiten organiseren en we proberen ook de spelers erbij te betrekken. Het kamp wordt georganiseerd in samenwerken met CKG Kapoentje.

Alle kinderen hebben recht op FUN!

Hoe gaan we het realiseren?

Voor Fun4kids gaan we het volledig seizoen activiteiten organiseren.

29 september 2013 – Marathon van Oostende: We lopen mee met de 8km van Oostende. Samen met onze partners, supporters en staff – de volledige BC Telenet Oostende community – voor Fun4kids.Hiervoor betaal je 20 euro (Inschrijving 8km, Tshirt en steun aan Fun4kids)

Het was een winderige dag om langs de dijk van Oostende te lopen maar gelukkig kwam snel het bosje die ons beschermde tegen de wind. We waren met 15 personen die in kader van Fun4kids meegelopen hebben aan de 8 kilometer en 2 personen die de halve marathon gelopen hebben. In totaal hebben we met deze actie al €186,00 opgehaald.

6 december 2013 – Geef je bruikbaar speelgoed aan de sint: In samenwerking met onze partner Euroshop gaan we oud speelgoed inzamelen. Omdat de kinderen het niet echt breed hebben krijgen ze ook weinig of geen speelgoed met sinterklaas. Wij gaan daar voor een keer verandering in brengen. De periode voor sinterklaas kan je bij Euroshop je bruikbare speelgoed afleveren en misschien krijg je er wel iets voor terug.

In Euroshop hebben we 2 grote containers vol met speelgoed verzameld. In de Sleuyter Arena werden er nog eens 4 volle winkelkarren gevuld. De Fun gaf ons ook nog eens boterhamdozen om bij het speelgoed te plaatsen. Al het speelgoed ging integraal naar onze partner CKG Kapoentje.

Tijdens de wedstrijd van 6 december hebben we ook cd’s verkocht van de Zuid-Afrikaanse Nadine. De prijs was €5,00 en daarvan ging €4,00 integraal naar Fun4kids. Hiermee werd ook €208,00 opgehaald

Verkoop muismatje: Tijdens de wedstrijden in februari verkopen we muismatjes ten voordele van Fun4kids. Een muismatje kost €5,00 en alle inkomsten gaan integraal naar het goede doel.

Verkoop pannenkoeken: Tijdens de thuiswedstrijden van 9 maart en 19 maart verkopen we pannenkoeken met chocomelk voor €5,00

Spelers bezoeken CKG ’t Kapoentje

In kader van Fun4kids, het sociale project van BC Telenet Oostende gingen de spelers naar onze partner CKG ’t Kapoentje.

Maandag ochtend voor de training werden onze spelers in CKG ’t Kapoentjes verwacht voor een uitleg over de werking van ’t Kapoentje en Fun4kids. Patrick Blondé de verantwoordelijke van ’t Kapoentje gaf aan de hand van een rondleiding de uitleg.

’t Kapoentje ondersteunt families en verzorgt kinderen. Zij handelen vooral in crisissituaties en ondersteunen ouders bij het opvoeden van de kinderen.

De spelers waren enorm geïnteresseerd omdat veel van de spelers ook kinderen hebben en ook weten hoe moeilijk het kan zijn om kinderen op te voeden.

Lars Boom schenkt geld aan Fun4kids

Een delegatie van BC Telenet Oostende bezocht op 9 juli de rit in de Tour de France op de kasseien rond Roubaix. Dit op uitnodiging van BCO-partners Callant Verzekeringen en G&V Brandstoffen.

De pronostiek op de bus werd gewonnen door BC Telenet Oostende, die als enige Lars Boom genomineerd hadden voor de ritzege. De volledige winst werd overgemaakt aan Fun4Kids.

12 april 2014 – Wedstrijd in teken van Fun4kids

Tijdens de wedstrijd BC Telenet Oostende – Liège Basket zullen we deze kinderen  in de picture plaatsen. Ze zullen aanwezig zijn tijdens de wedstrijd en we zorgen nog voor een verrassing.

Niet alles moet komen van onze supporters en partners! BC Telenet Oostende doet ook zijn duit in het zakje en zal van alle tickets 1 euro afstaan aan Fun4kids.

Alle kleintjes zijn welkom

Er zijn waarschijnlijk mensen die het een pracht initiatief vinden en ons ook gewoon willen steunen. Dan kan je altijd storten op het nummer BE73 0017 0485 8660. 

Back to top