Verwante clubs

BCO Telenet Jeugd
Voorzitter Francis VOLCKAERT
contact info@bco-jeugd.be
website www.bco-jeugd.be/
Home outfit
Away outfit
Zaal Sportcentrum De Koninklijke Stallingen
Koninginnelaan 76, 8400 Oostende
Tel.: 059 500 529

bco-jeugd

Binnen de jeugdopleiding van onze grote basketfamilie, streeft BC Telenet Jeugd er naar om alle spelers optimaal te begeleiden.  Dit zowel op als naast het veld en ongeacht of ze meer of dan wel iets minder talent hebben.

Er wordt over gewaakt dat elke speler niet alleen sportief, maar ook pedagogisch en sociaal, uitgroeit tot een volwaardige basketter met een gezonde geest in een gezond lichaam.

Basketbal zorgt voor een uitstekende ontspanning tussen de dagelijkse studiebeslommeringen door. De combinatie van spel, fysieke inspanning en ontspanning zijn goede tegenpolen voor het stresserende en vooral zittende studiewerk van de jeugd.

De uiteindelijke doelstelling van de jeugdopleiding van BC Telenet Oostende is er voor te zorgen dat elke jeugdspeler zo enthousiast wordt voor de basketbalsport dat hij of zij het op volwassen leeftijd blijft beoefenen. Wij engageren ons om hiervoor de best mogelijke opleiding te verzekeren. Tevens dragen we er graag zorg voor dat zij, die het nodige talent hebben om het waar te maken en bovendien (en vooral) de nodige wilskracht hebben om er hard voor te werken, kunnen ontbolsteren.

Behalve de sportieve waarden hechten wij veel belang aan de opvoedende waarden bij het begeleiden van de jongeren.  We probeerden dan ook jeugdtrainers aan te trekken die, naast hun sporttechnische kennis, ook over een pedagogisch diploma beschikken.

Meer informatie: www.bco-jeugd.be

KBGO DUVA FRUIT
Voorzitter Jonckheere Chris
Home outfit
away outfit
website www.kbgoduvafruit.be
Contact chrisjonckheere
@hotmail.com

duva fruit

KBGO DUVA FRUIT is in West-Vlaanderen de grootste basketballclub. De fusie van KBBC DUVA FRUIT Gistel met BOS Oostende betekent dat er een vereniging gesticht is met meer dan 250 spelende leden. De aanzet van de fusie was om de jeugd optimale ontwikkelkansen te bieden i.f.v. talent, persoonlijkheid, karakter en ambitie en om een ploeg uit te bouwen met een streekidentiteit die uitkomt in derde of op termijn in tweede nationale.

meer informatie: www.kbgoduvafruit.be

Basket@sea
Taskforce Francis Volckaert
Georges Caron
Frank Timmerman
Marc Deldaele
Contact info@basketatsea.be
website www.basketatsea.be
Home outfit
Away outfit
Zaal Sportcentrum De Koninklijke Stallingen
Koninginnelaan 76, 8400 Oostende
Tel.: 059 500 529

bas

Het project Basket@Sea is een samenwerking tussen de twee toonaangevende clubs uit de Oostendse regio: KBGO Duva Fruit en BC Telenet Oostende.

De opzet is om de meest talentvolle spelers van beide clubs te verzamelen onder één gezamenlijke jeugdwerking met doorgedreven trainingen en specialisatietrainingen, dit alles onder de supervisie van één gezamenlijke headcoach in de persoon van Sam Rotsaert.

Centraal in dit jeugdopleidingsproject staan de spelers zelf.

Het project Basket@Sea reikt echter verder dan enkel en alleen het opsporen en opleiding van die ene witte raaf.

Waar de allerbesten immers de kans zullen geboden worden om toe te treden tot de Essent-Basketballschool, KBGO A en wie weet… ooit de eerste ploeg van BC Telenet Oostende, zullen de andere jeugdspelers immers kunnen doorstromen naar de junioren en de ploegen die KBGO in Oostende op verschillende niveaus (KBGO B, C) kan aanbieden om de spelers ook na het doorlopen van de jeugdreeksen verder de kans te bieden hun favoriete hobby te blijven uitoefenen.

Dit betekent uiteraard dat, naast deze werking van Basket@Sea, beide clubs ook verder alle energie blijven steken in de regionale jeugdwerking, jeugdwerking die een belangrijk sociaal doel heeft en waarbij het recreatieve centraal staat. Hierbij is ook niet uitgesloten dat men van het ene overstapt naar het andere. Talent ontdek je niet onmiddellijk en ook wij kunnen ons vergissen.

De opzet is dus duidelijk: de Oostendse Jeugd de best mogelijk basketopleiding aan te bieden zodat elk op zich op zijn eigen niveau op de best mogelijk manier kan ontplooien in de basketbalsport.

Meer informatie: www.basketatsea.be

Back to top