News

Oostende voert forcing in laatste kwart

Geen spoken of andere ‘externe factoren’ deze keer in het Forum, maar een leuke wedstrijd met een wisselend wedstrijdbeeld, waarbij BCO in het laatste kwart zijn verdedigende greep op de thuisploeg niet meer losliet en aanvallend met maturiteit de wedstrijd naar zich toetrok.

Verplaatsing naar Aalst nooit een walk in the park

Op de 33e speeldag van de EuroMillions League trekken onze Zaikapitings richting het Aalsterse Forum voor de wedstrijd tegen Okapi Aalstar. Oostende is al zeker dat het als leider start aan de Play-Offs. Okapi Aalstar, momenteel op een 4e plaats, moet de 2 punten thuis houden om zijn positie met oog op de Play-Offs veilig te stellen of eventueel nog een plaats op te schuiven. Op 4 speeldagen van het einde zit alles op een zakdoek tussen positie 4 en 8.

Vlot voorbij de rode lantaarn

Tot circa 1 minuut voor rust leek de wedstrijd in Luik naar een uiterst vlotte overwinning te lijden. Een onverwachte 7-0 uppercut van de thuisploeg in de laatste minuut verstoorde het voorgaande scenario helemaal want ook na de rust bleven de Luikenaars aanklampen al kwam de Oostendse zege nooit meer in gevaar.

Winst na verlenging

Limburg was duidelijk naar Oostende gekomen met een missie om punten te pakken.  In een partij met play-off intensiteit, speelden de bezoekers een fysiek harde wedstrijd en maakten heelwat persoonlijke fouten. Ze dwongen op het einde van de reguliere speeltijd nog een verlenging af alvorens uiteindelijk toch de duimen te moeten leggen.

Tegen de Limburgers gaan we voor een high five

Nog zes speeldagen spelen we enethousiast vooraleer de prikkelende playoffs aanvangen. BC Telenet Oostende is al zeker van de pole positie maar wil nog zoveel mogelijk zeges verzamelen.

Inhaalwedstrijd vlot gewonnen

Oostende heeft de inhaalwedstrijd tegen de Leuven Bears vlot tot een goed einde gebracht. Van bij het begin toonde de thuisploeg zich te sterk voor de bezoekers en aan de rust was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Door deze winst heeft BCO wel de mathematische zekerheid van de pole positie in de play-offs verworven.

Winst betekent zekerheid over de pole-positie

Vanavond ontvangen we Leuven Bears, op papier de rode lantaarn, maar in werkelijkheid één van de dapperste eersteklassers. Het is een uitgestelde wedstrijd van de 28ste speeldag.

BCO pakt opnieuw de punten in Brussel

In een extreem defensieve wedstrijd die qua scoreverloop heel traag op gang kwam, trok Oostende uiteindelijk opnieuw aan het langste eind.

We reizen naar de hoofdstad voor een 6 op 6 tegen Brussels!

Basic-Fit Brussels staat virtueel op de tweede plaats en is op Pasen gastheer voor koploper BC Telenet Oostende. Dit is dus de absolute topper van de 29ste speeldag.
123...
Back to top