News

Oostende wint de topper tegen Antwerp Giants

Zoals verwacht werd de topper tussen de nummers één en twee van onze Belgische competitie een wedstrijd met hoge intensiteit die spanning kende tot de laatste minuut van de partij. Een goed gevulde Versluys|Dôme kon zien dat Oostende de ganse wedstrijd de leiding had maar enkele minuten voor rijd nog de hete adem van de Sinjoren in de nek voelde…

« Wordt fysiek zware match » (Vincent Kesteloot)

Voor BC Telenet Oostende volgen de topwedstrijden zich tegen een razend snel tempo op. Na zich vorige week in de thriller tegen Krasnoyarsk (Rus) te hebben geplaatst voor de halve finale FIBA Europe Cup, hielden onze Zaikapitings ook Okapi Aalstar en Spirou Charleroi van zich af in de Euro Millions League. Zaterdag volgt in de VersluysIDôme de knaller tegen de winnaar Supercup en ambitieus titelpretendent Antwerp Giants. « Wordt fysiek een enorm zware match » weet Zaikapiting Vincent Kesteloot.

Volg BC Oostende op weg naar de finale!

Op woensdag 5 april neemt BC Oostende het voor een tweede keer op tegen Elan Chalon. Inzet: een ticket naar de finale van de FIBA Europe Cup!

Collectieve prestatie!

Door de coaches-wissel bij Charleroi was het afwachten in welke gedaante de thuisploeg zich zou voordoen. Niettegenstaande een aantal Oostendenaars niet hun gebruikelijke energie-niveau haalden kon BCO toch het voortouw nemen tot aan de rust. Charleroi leek een tandje bij te steken in het derde kwart maar in het laatste matchdeel kwam er dan toch die beslissende Oostendse energiestoot om de match te beslechten.

Who run the world? GIRLS

Ook dit jaar wil BC Oostende de vrouwen in de watten leggen. Daarom organiseert de club opnieuw een onmisbare Ladies Night op zaterdag 22 april. Die avond neemt BCO het op tegen Hubo Limburg United in de Versluys|Dôme vanaf 20u30.

Jean Salumu terug matchfit

Geen Europese mid-week wedstrijd deze week voor BC Telenet Oostende, maar wel de derde Clasico van het seizoen dinsdagavond in de Spiroudome tegen Spirou Charleroi. Meteen het wederoptreden na zeven weken kwetsuurleed voor Jean Salumu. «Gedaan met nagelbijtend aan de kant te zitten. Ik ben er volledig klaar voor « .

Oostende klopt Aalst met het kleinste verschil

Oostende moest 48 uur na de Europese kwalificatie al opnieuw aan de slag in de eigen competitie. BCO won deze partij op een eerder on-Oostendse manier met 14 gescoorde driepunters aan meer dan 50% die een iets mindere defense en een teveel aan balverliezen compenseerden.

« Uitje te pellen » (Philip Debaere)

« Beklijvend qua intensiteit, spektakel en efficiëntie. Waar propaganda basket », blikt Sport Manager Philip Debaere van BC Telenet Oostende terug op de fantastische FIBA Europe cup klapper tegen het Russische Krasnoyarsk. « Die Europese halve finale halen is super. Nu nog een drie op een rij tegen onze naaste achtervolgers EuroMillions League Aalst, Charleroi en Antwerpen zou helemaal fantastisch zijn. »

Geplaatst voor halve finale Fiba Europe Cup!

De spelersgroep wist dat het mogelijk was om de 12-punten achterstand uit de heenmatch goed te maken. Dat lieten ze dan ook overduidelijk op het veld zien met bij momenten verbluffend efficiënt en spectaculair basketbal. Vooral de eerste helft was er één om in te kaderen!

123...
Back to top