News

Geplaatst voor 1/4 finales FIBA Europe Cup!

Drie dagen na Bekerwinst was er geen decompressie te bespeuren in het team van coach Gjergja. Halfweg de eerste helft had de kustploeg, inclusief de 9-puntenbuffer van de heenmatch, een totale voorsprong van 20 punten bij elkaar gespeeld. Toch kwamen de Fransen nog aardig opzetten.

« Kwartfinales? Doenbaar! » (J.M. Mwema)

« De eerste trofee in mijn carrière winnen, gaf een supergevoel! Die Beker van België mogen de lucht insteken laat mij enkel naar nog naar meer van dat verlangen. Waarom niet de FIBA Europe Cup? Ons woensdag ten nadele van Elan Béarnais in Pau voor de kwartfinales plaatsen is geen utopie. Dit BC Telenet Oostende kan het, » blikt uitblinker van de finale The bpost Cup Jean-Marc Mwema vooruit op de returnmatch 1/8 finale aan de voet van de Pyreneeën.

BC Oostende pakt zijn 18e Beker van België

18e beker van België! 5e op een rij en tegelijk de 10e trofee voor coach Gjergja en captain Dusan Djordjevic. Niettegenstaande de Limburgers overtuigd waren van hun kansen kon BCO vooral in het laatste kwart duidelijk de forcing voeren.

« Moeten gefocust zijn » (Dario Gjergja)

Coach ‘Super Dario’ Gjergja van BC Telenet Oostende is een man van weinig woorden. Enkel daden tellen voor de meest succesvolle coach van de meest succesvolle basketclub van België. Zeker aan de vooravond van zijn vijfde finale Beker van België op rij. « Opgepast. Op neutraal terrein kan een finale over één enkele match alle kanten uit. Wij moeten meer dan gefocust zijn. »

Professionele attitude

Niettegenstaande de finale van de Beker van België heel dichtbij komt, hebben de spelers van coach Gjergja hun focus behouden en de wedstrijd tegen de Leuven Bears heel professioneel afgewerkt, zonder de tegenstander te onderschatten.

« Het vel van de Bears… », enz.

Zaterdag kon in eigen VersluysIDôme de 69-79 nederlaag van de openingsspeeldag EuroMillions League tegen Belfius Mons-Hainaut worden uitgewist.

Krachtige reactie na de rust

De wedstrijd vertoonde aanvankelijk wel wat tekenen van decompressie na de knappe Europese prestatie van afgelopen woensdag tegen het Franse Pau-Orthez.  Oostende gaf aanvankelijk teveel ruimte weg aan Mons dat hierdoor vlot in het zog bleef van BCO…

«Ons niet laten verrassen » (Jean Salumu)

Deel twee van de dubbele competitie EuroMillions League gaat van start. BC Telenet Oostende ontvangt zaterdag Belfius Mons-Hainaut. Een match die bij de Zaikapitings met stip staat aangeduid. Niet enkel omdat het de Love Game betreft maar vooral  omdat op de openingsspeeldag van de EuroMillions League, het team van coach Yves Defraigne immers met 66-79 kwam winnen in de VersluysIDôme. Een nederlaag die in de return weliswaar met 60-70 werd uitgewist. Alleen aast BC Telenet Oostende nu op eerherstel voor eigen supporters.

Knappe zege met 9 punten als bonus.

Knappe overwinning van de kustjongens tegen de huidige nummer twee in de Franse Pro-A en een bonus van 9 punten voor de terugwedstrijd. Oostende verraste de Zuid-Fransen met een snelle start en toonde heel wat veerkracht toen de bezoekers begin van de tweede helft even de leiding overnamen.

123...
Back to top