Basketschool presteert goed in Gran Canaria

Nadat de Oostendse basketschool in 2012 reeds hoge ogen gooide op het tornooi van Valladolid,  vertrok het U18 team van de basketschool op woensdag 18 februari naar Gran Canaria op uitnodiging van de befaamde CBA academy.

Voor onze jonge spelers betekende dit een uitgelezen kans om zich internationaal te meten met jongens van dezelfde leeftijd. Na een vlucht van 4 uur werden we opgewacht door de staff van de CBA academy om ons naar ons hotel in Maspalomas te brengen, gelegen aan de zuidkant van het eiland te brengen.

De volgende ochtend stond reeds de eerste wedstrijd op het programma tegen “CBA white”:  een ploeg gevormd met U18 spelers van de CBA academie. Na een erg moeizame en nerveuze start(12-1), kwamen onze jongens helemaal terug in de wedstrijd en konden ze gelijke tred houden met de meer fysieke tegenstanders. Ze slaagden er zelfs in om een kloof van 10 punten uit te bouwen in het 4de kwart, alvorens uiteindelijk toch nog te verliezen met 4 punten.

s Avonds wachtte ons de tweede ploeg van CBA, dit waren spelers uit het geboortejaar 96 en dus één tot twee jaar ouder dan onze spelers. In de eerste helft ging het gelijk op maar in de tweede helft was er geen houden aan onze kadettenploeg. Onze jongens stormden door naar een 60-40 overwinning.“, aldus Algemeen coördinator Nick Vande Lanotte.

De eerste overwinning was binnen en er werd reeds uitgekeken naar de match tegen Herbalife Gran Canaria die ’s anderendaags geprogrammeerd stond.

De wedstrijd tegen Gran Canaria begon moeizaam maar al voor het einde van het eerste kwart vonden onze spelers het goede ritme en konden ze een kleine voorsprong bijeen spelen. De volgende twee quarters gingen gelijk op zodat het vierde kwart met een gelijke stand begon. Gehinderd door een grote foutenlast en door het goede spel van Gran Canaria bleek het vierde kwart er echter te veel aan en moest onze ploeg het onderspit delven met een verschil van twintig punten.

Zaterdag stond de laatste wedstrijd gepland tegen het Tsjechische Nymburk. Alle spelers waren er op gebrand om ons verblijf in Gran Canaria positief af te sluiten en speelden een erg sterke partij.

We domineerden de hele partij met goed ploegspel en enkele spectaculaire dunks. Uiteindelijk wonnen we de wedstrijd met afgetekende 72-51 cijfers. Ons verblijf in Gran Canaria bleek erg leerrijk te zijn voor onze spelers en toonde ons waar we staan op internationaal niveau. We zagen dat we competitief kunnen zijn met de  topploegen van onze leeftijd, maar tegelijk merkten we ook duidelijk enkele tekortkomingen“, blikt coach Sam Rotsaert tevreden terug op de prestatie van zijn jonge garde.

Met een positief gevoel vertrok onze ploeg naar huis toe, klaar om opnieuw verder  te trainen en te werken om zo nog sterker voor te dag te komen op het volgend internationale tornooi van dit niveau!

Basketschool Gran canaria

Back to top