U18 en U21 gaan even internationaal

De U18 en U21 van de basketschool namen vorige week deel aan buitenlandse toernooien. Terwijl de U21 zijn kansen verdedigde op het prestigieuze U23 toernooi van Tourcoing, trokken de spelers van de U18 naar het Italiaanse Lissone. In beide gevallen keken de spelers uit naar de uitdaging om zich te meten met buitenlandse topploegen.

De U18 startte het toernooi met een wedstrijd tegen een selectie van de 2 sterkste clubs van Varese. Onze jongens slaagde er niet in om de goede oplossingen te vinden tegen hun agressieve zone verdediging en konden na een sterk eerste kwart (10-16 voorsprong) de goede lijn niet doortrekken. Eindstand 93-60 in het voordeel van Varese. Ook viel Maxim Aldenkamp geblesseerd uit na 5 minuten.
Op de tweede dag van het toernooi wachtte het Italiaanse Pistoia, de latere finalist van het toernooi. Ondanks een degelijke teamprestatie, bleken de Italianen te sterk en verloor de basketschool met 76-50. Na eerder Maxim verloren te hebben met een blessure, viel nu ook Sam Lambrecht uit met een rugblessure.
De dag erop begon de basketschool sterk aan de wedstrijd tegen het Italiaanse BK College. Onder leiding van een sterke Cedric Dedecker liepen ze in het tweede kwart uit tot 10 punten maar toen Cedric even later uitviel met een enkelblessure konden de Italianen de kloof dichten. Op 3 minuten van het einde stonden de bordjes nog steeds in evenwicht maar de Italianen bleken in de zogenaamde “money time” iets sterker en dus verloor de U18 met 85-77.
Op de laatste dag waren onze jongens enorm gemotiveerd om het toernooi niet zonder nederlaag te beëindigen en na een spannende eerste helft, lieten ze een 32-7 optekenen om uiteindelijk met duidelijke 54-85 hun laatste wedstrijd te winnen tegen het Kroatische KK Rijeka.
Nu restte alleen de sluitingsceremonie en maakten onze jongens zich op om de volgende dag de vliegtuig terug naar huis te nemen.

In Tourcoing gingen de spelers van de basketschool wel winnend van start. ’s Ochtends werd na een mindere eerste helft Canada in de tweede helft vlotjes opzij gezet. Later op de dag volgde de U21 van Brussels, die de afwezige Amerikaanse ploeg verving. Aanvankelijk leek er geen vuiltje aan de lucht en liepen ze snel 15 punten uit maar de spelers van Brussels gaven zich niet zomaar gewonnen en knokten zich terug in de match. Uiteindelijk haalde Oostende het nipt en sloten ze de eerste dag af met een mooie twee op twee.
Op de tweede dag kwam Sam Hemeleers zijn ploegmaats vervolgen en maakte de ploeg zich op voor de wedstrijd tegen het sterke en oudere Servië. Deze ploeg van Belgrado bleek te sterk en nu volgde in de namiddag de halve finale tegen Lille Métropole. Het werd een ruime 76-43 overwinning en de ploeg kon zich opmaken voor de finale op paasmaandag.
Na een gelijk opgaande eerste helft werden onze jongens in de tweede helft overklast en werd het 102-76. Maar de spelers van de U21 konden met opgeheven hoofd het toernooi verlaten met een tweede plaats. In de wetenschap dat de andere ploegen met heel wat U23 spelers aantraden was dit wel een mooie prestatie.

Back to top