BCO pakt uit met Dukes on Wheels

Basketbal is één van de meest populaire en spectaculaire teamsporten die over de hele wereld door sporters, al dan niet met een beperking, zowel mannen als vrouwen, wordt gespeeld. BCO – Dukes on wheels is daarom geassocieerd met Basketbalclub Oostende, een professionele krachtige basketorganisatie in onze regio. We willen samen met BC Oostende, al jaren de leider in de nationale basketcompetitie, bouwen aan een mooie rolstoelbasketclub in Noord West-Vlaanderen.

Onze missie:
We willen rolstoelbasket promoten als ploegsport in noord West-Vlaanderen. We willen mensen met een fysieke beperking aan het bewegen krijgen. Gezondheid heeft baat bij veel bewegen, voor iemand met een beperking is dat dubbel belangrijk. Sporten in clubverband is het ideaal middel daartoe.

Onze club wil zowel sportief excelleren als recreatief mensen laten basketten. We zetten ook in op jeugd en willen hen actief integreren in de club. Nieuwe mensen betrekken als speler bij de club is voor ons ontzettend belangrijk de komende jaren.

Als club willen we ook onze sociale en culturele rol in de samenleving in deze regio waarmaken en de samenleving een duw in de richting van toegankelijkheid voor iedereen geven. We willen mensen met een fysieke beperking integreren in die samenleving. Rolstoelbasket is meer dan sport. Het is een ‘active way of life’. Door naar buiten te komen als actieve mens, willen we mensen overtuigen over de rolstoel heen te kijken en trotse sporters te tonen. De mythe alsof rolstoelbasket een ploegsport is voor alleen rollers zullen we ontkrachten. Iedereen die een fysieke beperking heeft aan de onderste ledematen moet weten dat rolstoelbasket de sport is voor hem of haar. Zijn of haar ‘actieve levenstijl’.

We kiezen ervoor om een ploeg met klasse te zijn. De leden van de ploeg moeten fier zijn deel uit te maken van het team en die actieve manier van leven ook uitdragen met stijl.

Graag hadden we u nu zaterdag (19.05.18) uitgenodigd voor onze startdag in de Versluys|Dôme.

Op de agenda:

  • 10.00: Club overschrijdende training. Open trefdag voor jeugdrolstoelbasket.
  • 14.00: Voorstelling van de nieuwe ploegen rolstoelbasket BCO – Dukes on Wheels aan de pers en sponsers.
  • 15.00: Wedstrijd rolstoelbasket BCO-Dukes on Wheels – Laarne.
Back to top