BC Telenet Oostende kiest voor FIBA – Cup

BC Telenet Oostende heeft na rijp beraad beslist deel te nemen aan de nieuwe FIBA competitie en niet aan de Eurocup waar het wel voor gekwalificeerd is.

De nieuwe competitie gaat uit van de formule die ook in de Championsleague van het voetbal wordt gehanteerd en waarbij alle landen kunnen deelnemen, rechtstreeks of via voorrondes. In de Eurocup en de Euroleague van het basketbal zijn er een aantal grote clubs uit Spanje, Italie, Griekenland, Turkije en Israel die ongeacht hun resultaat altijd rechtstreeks geplaatst zijn. Dit jaar zijn daardoor onder andere de kampioen van Turkije en Israel niet of niet rechtstreeks geplaatst. Ofwel nemen ze niet deel aan de Euroleague ofwel moeten ze via een wildcard gaan.

De dominantie van die grote clubs is al jaren een doorn in het oog van vele clubs, maar er was geen alternatief. Dit alternatief is nu wel en BC TELENET Oostende kiest doelbewust voor dit nieuwe verhaal.

Ongetwijfeld zal het in het begin moeilijk zijn de Eurocup competitie sportief te evenaren, maar dit biedt ook een opportuniteit : onze doelstelling in de Eurocup was de tweede ronde te halen. In de nieuwe FIBA-competitie leggen we de lat hoger en ambiëren we de kwart finales of de Final Four.

Deze gedurfde beslissing neemt BC Telenet Oostende naast ploegen als Nymburk, Turow en enkele andere Eurocup gekwalificeerden omdat finaal een competitie waar alle landen en clubs gelijke kansen krijgen, de beste garantie biedt op een sprong voorwaarts in het basketbal.

Back to top