Hoogste eerbetoon BC Telenet Oostende voor Veselin Petrovic

Basketclub Telenet Oostende trekt het truitje met nummer 10 definitief in. De 15-voudige landskampioen basket doet dit uit respect voor Veselin Petrovic, 9 jaar lang boegbeeld van de kustploeg tussen 2005 en juni 2014.

Veselin Petrovic (Sarajevo, 1 juli 1977) heeft de dubbele Servische en Belgische nationaliteit. Voordat hij bij BC Oostende kwam, speelde hij achtereenvolgens bij KK Vojvodina Novi Sad, KK FMP Železnik Belgrado, KK Partizan, Budocnost en Pepinster. Hij won één titel in
Servië-Montenegro en won vier nationale bekers om zich dan in Oostende te ontpoppen tot boegbeeld.

Opvallend: voor zijn basketloopbaan was hij drie keerJoegoslavisch kampioen Grieks-Romeins worstelen.

Veselin Petrovic won vijf landstitels en vier bekers met BCO: landskampioen in 2006, 2007, 2012, 2013, 2014 en bekerwinnaar in 2008, 2010, 2013, 2014. Hij was aanvoerder van deze ploeg en vooral ook de absolute lieveling van het Oostendse basketpubliek. ‘Zijn onverschrokken inzet en nooit-opgeven speelstijl maakt hem een icoon in de geschiedenis van BCO. Hij leidde het team tijdens een van de meest succesvolste periodes in de clubgeschiedenis. Ook zijn bereikbaarheid voor de fans maakte van hem een vedette van het
Belgische basket’, aldus voorzitter Arthur Goethals.

Om ‘Vessa’ te eren, besliste de task force van BCO om hem de grootst mogelijke basket-eer te bezorgen: als eerste speler in de geschiedenis van BCO werd zijn shirtnummer voor altijd ingetrokken.

Op dinsdag 23 september om 20.30 uur, voor de wedstrijd tegen Lyon en onder het oog van NBA-vedette Tony Parker, zal Veselin Petrovic persoonlijk aanwezig zijn om zijn shirt in de nok van de Sleuyter Arena te zien ophangen.

‘Respect is een veelgebruikt en veel misbruikt woord in de sport. Maar het respect dat bestuur en supporters van BCO voelen voor Veselin Petrovic is echt op zijn plaats en komt uit ons clubhart’, merkt de BCO-voorzitter op.

Back to top