« Ik ben èchte Oostendenaar «  (Dusan Djordjevic)

« Let’s go, Ostend, let’s go! Defense!! »

Zaterdagavond ontvangt BC Telenet Oostende voor de eerste wedstrijd van de Euromillions Basketball League het steeds gevaarlijke Belfius Mons-Hainaut. Onze Zaikapitings willen meteen de (kleine) misstap in de Supercup naar de vergeetboek spelen. Reden genoeg voor onze maximaal in het geel uitgedoste supporters de ploeg onvoorwaardelijk aan te moedigen en de VersluysIDôme te laten uit zijn voegen trillen.  Aan zijn zesde seizoen toe bij BC Telenet Oostende belooft ploegkapitein Dusan ‘the general’ Djordjevic een avondje topbasket.

« Onze ploeg is dan ook super gemotiveerd om die eerste competitiewedstrijd van het seizoen te schitteren. Ook al verwacht ik het ‘echte’ BC Telenet Oostende pas binnen twee tot drie maand op het parket. De reden ? Wij dienen liefst vijf nieuwe spelers (Vincent Kesteloot, Corey Walden, DJ Newbill, Marko Jacodic Kuriza en Marko Keselj) in ons systeem in te passen. Allemaal jonge en zeer getalenteerde jongens. Na eindelijk een volle week trainen met ons (op de gunstig van voetkwetsuur revaliderende PA Gillet na) complete potentieel voel ik dat die aanpassing met de dag verbeterd. »

Dat bij het ‘new look’ BC Telenet Oostende iedere positie een erg sterke  dubbele bezetting meekreeg, speelt voor Dusan Djordjevic op termijn in het voordeel van de regerende landskampioenen.

« Het wordt een zeer lang seizoen. Met meer wedstrijden in de Euromillions Basketball League, de Beker van België en met de erg hoogstaande Basketball Champions League. Een pak wedstrijden waar onze sterkte in de breedte in ons voordeel moet uitdraaien ».

Zich naar eigen zeggen steeds meer ‘een èchte Oostendenaar’ voelende Dusan Djordjevic hoopt van zijn zesde jaar bij BC Telenet Oostende een waar apotheosejaar te maken.

«Zonder te overdrijven aanzie ik mijn verblijf bij BC Telenet Oostende als de top van mijn banketcarrière. Mogen meewerken aan vijf opeenvolgende titels van landskampioen, geslaagde Europese campagnes en vier opeenvolgende Bekers van België was super. Bovendien maakte ik hier een pak vrienden. Zowel buiten het basketwereldje als bij de fans en niet in het minst ook het bestuur van BCO. Ja, ik voel mij een Oostendenaar in hart en ziel. Daarom ook dat ik ernaar hunker dit topteam aan meer trofeeën te helpen wat mits winst zaterdag tegen Belfius Mons-Hainaut een mooie aanloop kan worden. »

Dat BC Telenet Oostende vorig seizoen zijn eerste thuiswedstrijd uitgerekend tegen datzelfde Mons-Hainaut met 95-54 won heeft voor Dusan ‘the general’ Djordjevic enkel waarde voor de statistieken.

« Neem het van mij aan, dit wordt een zeer moeilijke wedstrijd voor beide ploegen. Alle twee steunen op een pak nieuwkomers. Ook al bleven de coaches Dario Gjergja en Yves Defraigne dezelfde, niemand weet exact met welke tactiek de tegenstander zal uitpakken. Ook al kregen we al enkele video’s van oefenmatchen te zien, in competitie wordt het compleet andere koek. Nu is er de druk om te winnen. Zeker binnen onze ploeg. Dat voel je tijdens de trainingen. De motivatie om een topprestatie neer te zetten is er zeker. Ik kijk er meer dan ooit naar uit. »

Go Oostende, go! Defense!!!

Back to top