Tomas Van Den Spiegel wordt voorzitter van ULEB

Tomas Van Den Spiegel werd op de Algemene Vergadering van de ULEB (Union des Ligues Européennes de Basket, de koepelorganisatie van Europese profliga’s) in Barcelona verkozen tot voorzitter voor een termijn van 4 jaar.

De ULEB (www.uleb.com) werd in 1991 boven het doopvont gehouden met de bedoeling om de professionalisering binnen de competities op het hoogste niveau in Europa structureel te ondersteunen. 13 profliga’s zijn momenteel lid van de ULEB, waaronder ook de Pro Basketball League. De ULEB stond in het jaar 2000 aan de wieg van de Euroleague, waarmee de profliga’s zich van FIBA afscheurden.

Tomas werd door de PBL voorgedragen om huidig voorzitter Eduardo Portela op te volgen. Portela, ook ex-voorzitter van de Spaanse ACB en een monument in het Spaanse basketbal, was voorzitter sinds 1998.

Tomas Van Den Spiegel: “Het is een hele eer om een monument als Eduardo Portela te mogen opvolgen. Het is mijn ambitie om een maximaal aantal profliga’s te verenigen en als lobbyorgaan op te treden bij politieke, economische en enkele sportspecifieke stakeholders, zoals ook Euroleague en FIBA. Elke liga in Europa heeft zijn eigen specifieke noden en uitdagingen. Het is de rol van ULEB elk van die liga’s op zijn eigen niveau te ondersteunen en te helpen professionaliseren.”

Back to top