CSR – Fun4kids

CKG Kapoentje

Missie?
Kinderen en gezinnen in sociaal maatschappelijk moeilijke omstandigheden hebben het niet gemakkelijk. CKG Kapoentje is een door Kind en Gezin erkend Centrum voor Kinderzorg en Gezinsondersteuning. Elk gezin met jonge kinderen tussen 0 en 12 jaar kan vrijwillig beroep doen op het CKG. In het centrum kan u terecht voor opvoedingshulp en tijdelijke opvang. Ons multidisciplinair team bestaat uit vakkundige medewerkers die opvoedingshulp aanbieden op maat.

Visie?
Opvoeden is niet altijd even gemakkelijk. Wij zorgen in deze situaties voor ondersteuning van het gezin door middel van opvoedingshulp. Hierbij zoeken we samen met ouders of verantwoordelijken naar een passende oplossing. De hulp bestaat uit één of meerdere modules, aangepast aan de noden van het gezin.

Wat is de rol van BCO?
Voor de vierde maal op rij organiseert BCO een zomerkamp voor deze kinderen. In juli 2017 nemen we hen mee naar de Ardennen waar ze zich helemaal kunnen uitleven. Onze spelers vergezellen de kindjes tijdens de laatste twee dagen. De emotie is groot bij klein en groot.

Giften storten met vermelding van “BCO + naam” kan op BE39 7380 0468 4819.
www.ckgkapoentje.be – info@ckgkapoentje.be – Fiscaal attest is mogelijk vanaf €40.

Alle kinderen hebben recht op FUN!

Villa Rozerood

Missie?
Villa Rozerood is een ‘huis’ waar gezinnen met ernstig zieke en zorgbehoevende kinderen tot rust kunnen komen in een warme huiselijke omgeving. Men kan er even de zorg(en) opzij zetten, overdragen en/of delen.

Visie?
Men kan er 24/24, 7/7, het ganse jaar door rekenen op kwalitatieve en professionele zorg op maat. De zorgkinderen krijgen er alle aandacht en ondersteuning die ze wensen of nodig hebben. Natuurlijk wordt hun familie niet vergeten. Ook zij kunnen in Villa Rozerood terecht om samen te genieten van een heerlijke vakantie in een gezellige, veilige ingerichte thuisomgeving ver weg van de ziekenhuissfeer.

Wat is de rol van BCO?
BCO betaalt €5000 remgeld waarmee 115 zorgkinderen hierdoor gratis kunnen verblijven. Op 22 april (thuiswedstrijd tegen Limburg United) zet BCO de spelersbus in om de gastgezinnen de avond van hun leven te laten beleven in Oostende. Bovendien zullen de spelers meewerken als vrijwilliger bij Villa Rozerood.

Giften storten met vermelding van “BCO + naam” kan op BE02 0015 8044 440
www.villarozerood.be – info@villarozerood.be – Fiscaal attest mogelijk vanaf €40.

Back to top