Verwante clubs

Basket@sea
Taskforce Francis Volckaert
Georges Caron
Frank Timmerman
Marc Deldaele
Contact info@basketatsea.be
website www.basketatsea.be/
Home outfit
Away outfit
Zaal Sportcentrum De Koninklijke Stallingen
Koninginnelaan 76, 8400 Oostende
Tel.: 059 500 529

bas

Het project Basket@Sea is een samenwerking tussen de twee toonaangevende clubs uit de Oostendse regio: KBGO Duva Fruit en BC Telenet Oostende.

De opzet is om de meest talentvolle spelers van beide clubs te verzamelen onder één gezamenlijke jeugdwerking met doorgedreven trainingen en specialisatietrainingen, dit alles onder de supervisie van één gezamenlijke headcoach in de persoon van Sam Rotsaert.

Centraal in dit jeugdopleidingsproject staan de spelers zelf.

Het project Basket@Sea reikt echter verder dan enkel en alleen het opsporen en opleiding van die ene witte raaf.

Waar de allerbesten immers de kans zullen geboden worden om toe te treden tot de Essent-Basketballschool, KBGO A en wie weet… ooit de eerste ploeg van BC Telenet Oostende, zullen de andere jeugdspelers immers kunnen doorstromen naar de junioren en de ploegen die KBGO in Oostende op verschillende niveaus (KBGO B, C) kan aanbieden om de spelers ook na het doorlopen van de jeugdreeksen verder de kans te bieden hun favoriete hobby te blijven uitoefenen.

Dit betekent uiteraard dat, naast deze werking van Basket@Sea, beide clubs ook verder alle energie blijven steken in de regionale jeugdwerking, jeugdwerking die een belangrijk sociaal doel heeft en waarbij het recreatieve centraal staat. Hierbij is ook niet uitgesloten dat men van het ene overstapt naar het andere. Talent ontdek je niet onmiddellijk en ook wij kunnen ons vergissen.

De opzet is dus duidelijk: de Oostendse Jeugd de best mogelijk basketopleiding aan te bieden zodat elk op zich op zijn eigen niveau op de best mogelijk manier kan ontplooien in de basketbalsport.

Meer informatie: www.basketatsea.be

Back to top