Tony Parker komt zijn ploeg aanmoedigen in de finale

Het sportief zeer hoogstaande Euroleague tornooi van Oostende komt vanavond tot een einde met de finale tussen favoriet Unics Kazan uit Rusland en Lyon Villeurbane in het bij zijn van de voorzitter Tony Parker.

Dat Unics Kazan in de finale staat is geen verrassing want het is de ploeg met het hoogste budget en flink wat topspelers in de rangen. Voor veel waarnemers was het wel een verrassing dat de finalist van Eurocup 2013-2014 zowel tegen Nymburk als Hapoel Jerusalem heel wat moeite had om te winnen. Volgens hun Griekse coach hebben ze amper samen getraind en gespeeld voor dit tornooi. ‘We zijn er gewoon nog niet klaar voor om er elke match 40 minuten te staan’.

De onregelmatigheid van Kazan biedt dan weer mogelijkheden voor Asvel. De ploeg van Tony Parker speelde goed tegen Oostende en won na een hevig duel de strijd tegen de landgenoten van Straatsburg, die vorig jaar in de Euroleague speelde.

Tony Parker had zijn team beloofd dat hij terugkwam als ze de finale zouden spelen en hij houdt nu woord. Daarna keert hij via een korte stop in Frankrijk terug naar de USA, waar volgende week het trainingskamp van de San Antonio Spurs van start gaat. Zijn aanwezigheid kan misschien voor de nodige extra energie zorgen om het fel begeerde Euroleague-ticket te behalen.

Deze topwedstrijd begint om 20.30 uur.

Tickets kan je reserveren op +32 59 51 26 27

Back to top