We reizen naar de hoofdstad voor een 6 op 6 tegen Brussels!

Basic-Fit Brussels staat virtueel op de tweede plaats en is op Pasen gastheer voor koploper BC Telenet Oostende. Dit is dus de absolute topper van de 29ste speeldag.
 
Onze Zèèkapitings prijken lekker afgescheiden aan de top van de rangschikking. Achter hen woedt een flinke strijd om de andere plaatsen in de top-vier. Antwerp Giants was geruime tijd vice-leider maar de nieuwe thuisnederlaag tegen Bergen beperkt hun voorsprong op Brussels tot slechts één puntje. Brussels speelde bovendien één match minder dan de Giants. Als Brussels op Pasen van Oostende verliest, is het toch vice-leider. De hoofdstedelingen wonnen immers al twee van hun drie confrontaties tegen de Giants en hebben een positief doelsaldo van + 18.
 
“Die tweede plaats van Brussels verrast me geen zier. Al in de seizoensvoorbereiding merkte ik in ons duel met Brussels dat ze een degelijk team vormen”, geeft DJ Newbill toe.
Sinds begin oktober hebben BCO en Brussels mekaar al vijfmaal ontmoet. BCO haalde het telkens: 5 op 5. De competitiezeges waren 89-72, 74-76 en 88-76. De bekerwinsten in de halve finales waren 74-72 en 64-74. Natuurlijk gaan we met zijn allen zondag voor een 6 op 6 tegen het team van coach Serge Crèvecoeur. Gemakkelijk wordt het niet want Brussels heeft een reeks van zeven competitiezeges op rij. De laatste nederlaag dateert van 25 februari, 88-76 in de Versluys | Dôme. Nog een andere serie van Brussels vormen de negen competitiethuiszeges op rij. Ook hier zorgde BCO voor de meest recente winst in Neder-over-Heembeek, 74-76 op 16 december. Thuis telt Brussels dit seizoen trouwens een 14 op 15.
 

“Het voelde goed om eens een week zonder midweekwedstrijd te kennen. Ik kan me niet eens meer herinneren sinds wanneer we zo’n stevig schema kennen”, merkt DJ Newbill op. “Deze week hadden we dan ook tijd om opnieuw aandacht te besteden aan enkele basisoefeningen en om sommige systemen op te frissen. Ook bekeken we nog eens zorgzaam onze defensieve strategie. Ja, het is belangrijk dat we nog eens zo’n week meemaakten.”

 
Natuurlijk hoopt heel BCO om zondag niet alleen veel paaseieren van de klokken uit Rome te krijgen maar ook twee nieuwe competitiepunten in de mand te leggen.
Back to top