BC Oostende opent Versluys Dôme KVO en BCO lanceren unieke samenwerk

Oostende, vrijdag 16 september 2016Een landskampioen en bekerwinnaar in het basketbal én een voetbalclub in de absolute top 6 van de Belgische Pro League. BC Oostende en KV Oostende zijn de voorbije seizoenen uitgegroeid tot de absolute topsportambassadeurs van de stad Oostende. Dat het Oostendse voetbal en basketbal dicht bij elkaar liggen, wisten we al langer. Maar dat beide topclubs nu ook effectief de krachten bundelen, is een nieuw en uniek gegeven in de Belgische sportwereld. Deze samenwerking wordt bovendien extra in de verf gezet door de opvallende naamsverandering van de thuishaven van BC Oostende. De recordkampioen speelt de komende vijf seizoenen in de ‘VERSLUYS DÔME’.

Bijna twee maanden nadat KV Oostende trots het vernieuwde Albertparkstadion omdoopte tot de ‘Versluys Arena’, kunnen nu ook de buren van BC Oostende de nieuwe naam van hun baskettempel onthullen. Naast de ‘Versluys Arena’ ligt voortaan de ‘Versluys Dôme’. Na het partnership met KV Oostende, zet de Oostendse Bouwgroep Versluys nu dus ook de schouders onder het topbasketbal in de stad.  “Het nieuwe engagement met BC Oostende bewijst dat wij met Groep Versluys, als belangrijkste projectontwikkelaar van de Kust, onze maatschappelijke rol als Nr.1 sportambassadeur van Oostende willen verstevigen”, zo vertelt Bart Versluys, CEO van Groep Versluys. “Wij zijn er van overtuigd dat onze overeenkomst met BC Oostende complementair is aan deze van KV Oostende. Beide sportclubs hebben een grote actieve supporterskern en behoren op elk domein tot de absolute top in België! Wij zijn uiteraard ontzettend fier om met de ‘Versluys Dôme’ onze naam te verbinden aan BC Oostende. De ‘Versluys Dôme’ zal ongetwijfeld snel een begrip worden in het Belgisch basketbal.”
BCO en KVO lanceren “CALL FOR EUROPE” 

Naar analogie met enkele grote clubs in het buitenland, zullen BC Oostende en KV Oostende voortaan ook nauwer gaan samenwerken. De voorzitters van beide clubs, Johan Verborgh (BCO) en Marc Coucke (KVO) laten hun commerciële teams de krachten bundelen om een gecoördineerd actieplan uit te rollen. Samen potentiële partners benaderen, het fan-engagement van beide teams verhogen, commerciële acties uitwerken voor zowel business-partners als fervente supporters, enz… .
Het eerste concrete project krijgt de naam ‘CALL FOR EUROPE’ mee, waarmee beide topclubs hun Europese droom willen onderstrepen. BC Oostende is al jaren een vaste waarde in de Europese bekercompetities, maar het wil die aanwezigheid nog versterken.

KV Oostende heeft dan weer de ambitie om over een aantal seizoenen voor een eerste keer te proeven van Europees voetbal. Twee topclubs uit één en dezelfde stad die tegelijk aantreden op het Europese toneel,… het kan de uitstraling van de stad én de clubs alleen maar versterken. En dus doen BCO en KVO een oproep aan alle Oostendse bedrijven om zich massaal achter de beide clubs te scharen.
Er zijn momenteel weinig steden in ons land die kunnen zeggen dat ze in twee van de populairste teamsporten een ploeg op het allerhoogste niveau hebben. Dat biedt bedrijven uit de regio gigantische opportuniteiten op nationaal en Europees niveau” vindt KVO-voorzitter Marc Coucke. “Met KV Oostende willen we voorzichtig, maar met een gezonde ambitie, die poort naar Europa openduwen. Zonder druk, maar wel vastberaden binnen dit en een aantal jaar. Dus hopen we dat er méér bedrijven het voorbeeld van Groep Versluys willen volgen.

BCO-voorzitter Johan Verborgh treedt zijn voetbalcollega volmondig bij: ”Inderdaad. BC Oostende heeft naast 17 landstitels en evenveel bekers heel wat Europese ervaring opgebouwd. Dit jaar spelen we Europees topniveau in de Basketball Champions League.

De Versluys Dôme verwelkomt minstens zeven Europese topploegen waaronder SIG Strasbourg, Sidigas Avellino, Iberostar Tenerife, Cibona Zagreb en Mega Leks. Een opportuniteit voor bedrijven die samen met BCO en KVO Europese ambities koesteren.”

Ook burgemeester Johan Vande Lanotte is zich bewust van de unieke mogelijkheden die deze samenwerking te bieden heeft. Het Oostendse stadsbestuur is enthousiast en steunt de plannen voluit. “Oostende is in 2017 Europese sportstad,” weet de burgemeester. “Het is daarom een uitstekend signaal dat net nu ook beide clubs gaan samenwerken. Het idee tot samenwerking kwam eind 2015 voor het eerst op tafel. Wat nu gebeurt, is een primeur in ons sportief landschap!  Als stadsbestuur zullen we daar actief aan mee werken.”
De commerciële samenwerking wordt de komende weken meteen al geconcretiseerd in een gezamenlijke presentatie-avond op donderdag 13 oktober. Binnenkort zullen de Oostendse bedrijven daarvoor een uitnodiging ontvangen.

—————————————————————————————————————————

Méér persinfo:

Dominique De Heyn, PR- & Marketing Manager Groep Versluys,
Dominique@groepversluys.be, tel. 0471 20 44 26

Mathieu Folens, Communicatieverantwoordelijke BC Oostende, mfolens@bcoostende.com, tel. 0474 72 83 50

Wim De Meyer, Communicatiemanager KV Oostende
wim.demeyer@kvo.be, tel. 0475 74 07 76

Back to top