BC Telenet Oostende steunt Wereld Diabetes Dag

BCO helpt mee sensibiliseren over diabetes door de kwaal EXTRA in de spotlights te zetten. Diabetes is een ernstige en vaak onderschatte ziekte waar wereldwijd 1 op 11 door getroffen is.

Ook bij ons leeft 1 op 12 mensen met diabetes, 1/3 zelfs zonder het te weten wat het risico op complicaties de hoogte injaagt. Bij Type 1 diabetes kan je geen preventie doen en moet je vanaf de diagnose aan de slag met dagelijkse insuline-injecties. Wie Type 2 diabetes heeft (90% van alle mensen met diabetes) of een risico daartoe kan wel degelijk het risico verminderen door gezonder te eten en meer te bewegen.

BC Telenet Oostende vs. Port of Antwerp Giants op 12 november

De topper van zaterdag 12/11 tegen Port of Antwerp Giants wordt opgedragen aan Wereld Diabetes Dag.
Inmiddels is duidelijk dat iedereen kan getroffen worden door diabetes (jong, oud, dik, dun, man, vrouw, kind, …). Om dit te illustreren zal de Diabetes Liga een poule van mensen samenstellen met een 8-tal verschillende profielen die voor aanvang van de wedstrijd zeer herkenbaar zullen zijn door het dragen van een blauw t-shirt. De jongste persoon van de groep die dagdagelijks leeft met diabetes zal de balopworp geven voor de wedstrijd.
Singer-songwriter Celien, dochter van Margriet Hermans, heeft Diabetes Type 1 en heeft daarom een lijflied geschreven. Celien komt dit vrolijk nummer brengen voor de balopworp.
Je kan die avond ook meer informatie krijgen over diabetes en kennismaken met de werking van de Diabetes Liga door een bezoekje aan de Diabetesmobiel (vooraan op de passerel) of de infostand.
BCO schreeuwt mee we can’t beat you, but we can support you’ (zie ad als bijlage)
Antwerp Giants ondersteunt de actie ook.
Leden van de Diabetes Liga kunnen deze topwedstrijd bijwonen voor slechts 5€ i.p.v. 15€.

Wat te doen?
Leden van de Diabetes Liga reserveren hun ticket via reservatie@bcoostende.com adhv hun lidnummer

Back to top