Europees tegen ploeg van Magic Johnson!

Dikke proficiat aan onze Zaikapitings die woensdag met een spraakmakende zege bij Falco  Szombathely (Hongarije) groepswinst binnenhaalden in de FIBA Europe Cup. Meteen een lekker meegenomen vervroegd Kerstcadeau voor de grote BCO-familie, want vanaf 16 december goed voor drie extra Europese topwedstrijden in de Sleuyter Arena!

BC Telenet Oostende, eerste in groep C met 4-2 voor Varese (It) 3-3, Södertalje (Swe) 3-3 en Falco (Hon) 2-4,  is voor de 1/32ste finale van de FIBA Europe Cup ingedeeld in Groep Q samen met Turk Telecom Ankara (Tur), winnaar groep J met 6-0 (!), Slash Wroclaw (Pol), 2e groep M (4-2) en als betere derde in groep E geklasseerde Boras Basket (Swe) 3-3.
Het beloven alvast zes zeer leuke wedstrijden te worden waarbij BC Telenet Oostende geen onredelijke kans maakt om naar de 1/16de finales door te stoten. Ook nu plaatsen zich immers de twee eersten van elke groep zich voor de volgende fase.
Even onze komende tegenstrevers onder de loep nemen.
Turk Telecom Ankara legde een foutloos parcours af in groep J maar moet momenteel in de Turkse competitie vrede nemen met de 18de en laatste plaats (1-6). Maar de sterkte van de Turkse competitie en vooral de hevigheid van hun fans bij alle thuismatchen, maakt dat dit allesbehalve een makkie wordt.
Slash Wroclaw doet het ook niet bijster goed in de Poolse competitie en staat momenteel 15de op 17 met een 2-7 verhouding. Alleen, ook de door ex-Oostende coach Mihailo Uvalin geleidde Polen deden het Europees zoveel beter. Oppassen dus.
Met Boras Basket treft BC Telenet Oostende nogmaals een Zweedse tegenstander. En wat voor een! Derde in de Zweedse competitie (op 11 met 7-3 na leider Södertälje 10-0) werd Boras vijftien jaar geleden immers gesponsord door NBA legende Earvin « Magic » Johnson die ook vijf wedstrijden voor de zwart-oranjes speelde. Leuke matchen in het vooruitzicht tegen het ooit Magic M7 Boras genoemde team in Zuid-Zweden.
Geen wedstrijd in de Scooore!League dit week-end voor BC Telenet Oostende dat bye is en eindelijk in alle sereniteit de topper van volgende week bij het zich compleet herpakte Antwerp Giants kan voorbereiden.

Go Oostende, go! Defense did it !

Back to top