« Geen Sint-Maarten cadeautjes geven » (Quentin Serron)

« Het Hongaarse basketbal is voor mij een volkomen onbekende. Van wat we op video zagen, is onze komende tegenstander in Fiba Europe Cup geen te onderschatten ploeg. Het Hongaarse Falco KC Szombathely Basket slaagde er op de openingsdag in om met 54-62 te gaan winnen bij het Zweedse Södertälje. Wij willen op zijn minst alle thuismatchen winnen. Daarvoor zal woensdag (opworp 19 uur!) opperste concentratie en keihard verdedigen nodig zijn », stelt BC Telenet Oostende’s meester-verdediger Quentin Serron.

Szombathely, stad van 77.000 inwoners in het westen van Hongarije, is niet bepaald een toeristische trekpleister. Ook al is de in het jaar 43 na Christus door de Romeinen gestichte stad, de oudste van Hongarije en zag een zekere Sint-Maarten van Tours, toen Romeins officier maar latere kindervriend, er in 316 het levenslicht.

Laat nu bepaald 11 november, dag waarop Sint-Maarten in 397 overleed en waarop 1618 jaar later BC Telenet Oostende-Falco KC Szombathely wordt betwist, in Hongarije en onze Westhoek nog steeds de naamdag van Sint-Maarten zijn, wat wordt gevierd met geschenken en snoep!

Sint-Maarten of niet, het valt sterk te betwijfelen of BC Telenet Oostende onze Hongaarse gasten geschenken zal uitdelen in eigen Sleuyter Arena, behoudens de traditionele uitwisseling van souvenirs voor de wedstrijd… Daar is Quentin Serron heel zeker van.
«Hoeveel videobeelden we ook van Falco te zien kregen, toch wordt het een wedstrijd waarvan het verloop moeilijk te voorspellen valt. Op Varese (It) mogen de Hongaren dan wel met 94-71 hebben verloren, in Zweden bewezen ze een wedstrijd qua tempo naar hun hand te kunnen zetten en met dodelijke driepunters kunnen uitpakken. Hen beletten gemakkelijke shots te laten nemen is zeker een must. Zoals steeds wordt de verdediging de sleutel van de match. Uit onze fouten van tegen Södertälje leerden we heel veel. Scherpte en concentratie zijn geboden. BC Telenet Oostende heeft het voordeel over een brede kern te beschikken met evenwaardige spelers op iedere positie. Dat werd vrijdag in de topper bij Limburg United nogmaals onderstreept. Met een secure verdediging loopt het ook aanvallend dan zoveel beter. Wij moeten die lijn tegen Falco kunnen doortrekken. »

Vorig seizoen 6de in de Hongaarse competitie prijkt Falco KC  Szombathely momenteel op een gedeelde 1ste plaats met 6 winst- en 1 verliesmatch. Verlies uitgerekend tegen de laatst geklasseerde en zaterdag met 89-90 met de hakken over de sloot bij middenmotor Kaposvari.
Mogelijks speelde de vermoeidheid van de verplaatsing bij Varese nog mee. Af te wachten valt hoe fris Falco KC Szombathely voor zijn derde (!) Europese verplaatsing op rij aan de opworp komt. Niet op zijn minst omdat coach Laszlo Kalman veelal met slechts acht spelers roteert waardoor spelbepalende pionnen zoals de Canadese power forward Ryan Wright (#4), de Amerikaanse shooting-guard Cameron Rendles (#2), de Estse driepuntspecialist Reinar Hallik (#51), hun Kroatische point-guard Dino Butorac (#20)  en de Hongaarse shotter Benedek Varadi (#10) weinig minuten op de bank wordt gegund.
Opmerkelijk ook is dat Falco KC Szombathely Basket binnen de bucket heel wat presence heeft. Wat eens temeer een pittige en boeiende Europese wedstrijd in de Sleuyter Arena in het vooruitzicht stelt.

Go Oostende, go! Defense!!! Echte supporters supporteren tot het eindsignaal

Back to top