« In Varese al het goede bevestigen » (Jean Salumu)

Met tienvoudig kampioen van Italië Varese tegen zestienvoudig Belgisch landskampioen BC Telenet Oostende krijgt de gloednieuwe FIBA Europe Cup woensdagavond 20u30 meteen de topper van Groep C op de affiche. Zaikapiting in topvorm Jean Salumu verwacht een moeilijke wedstrijd waarin hij toch BC Telenet Oostende aan de winnende hand ziet. Dit allemaal op internet live te volgen via Youtube.

Het was vroeg uit de veren dinsdag voor spelers en staff van BC Telenet Oostende bij hun eerste Europese opdracht van het seizoen in de hoofdstad van het herfstachtige Lombardije. Met de bus naar Brussel Nationaal, waarna Brussels Airlines de van vertrouwen blakende groep naar Milaan vloog, alvorens het met een bustrip(je) richting het 40 km verder gelegen Varese (met 82.000 inwoners vergelijkbaar met Oostende) ging.

Tijd genoeg om alles samen met Jean Salumu nog eens op een rijtje te zetten:

«Uitgezonderd de videobeelden van enkele wedstrijden is Varese voor ons een stap in het onbekende. Aan de rangschikking in Lega A te zien, gaat het Varese momenteel niet bijzonder goed in de Italiaanse competitie (gedeelde laatste plaats met 8 teams, elk twee punten uit één overwinning en drie nederlagen). Maandagavond verloren ze nog in eigen PalaWhirlpool met 70-89 van Sassari. Daar mogen wij ons echter niet blind op staren. BC Telenet Oostende moet Europees net zoals in de Scooore!League uitgaan van zijn eigen sterkte. Daar zie ik ons erg goed uitgebalanceerd team als ploeg zoveel beter acteren dan vorig seizoen. Vooral inside met de komst van Rasco Katic naast Khalid Boukichou. Onze crescendo gaande resultaten zijn geen toevalstreffers. Wel het resultaat van keihard werken op training. Zo deden wij op Basket Liège vorige vrijdag geen uitzonderlijke dingen. Toch scoorden we vlot de century on the road en dat met elk van de 12 door coach Gjergja opgestelde spelers op het scorebord! Aan ons op dit niveau aan te houden. Zeker in Italië. »

Wat BC Telenet Oostende mag verwachten van Varese? Zeker dat het team wordt geleid door de voor onze head-coach Dario Gjergja erg goed bekende topper en landgenoot Roco Ukic. Als assistent-coach van Kroatië had Dario Gjergja recentelijk nog deze 1m96 grote guard en ex-NBA er onder zich op het recente Europese kampioenschap…

Samen met de amerikaan Brandon Davies (2m08) en de Senegalese center Mohammad Faye (2m08) dirigeert Ukic niet alleen zijn ploeg zoals Dusan ‘the general’ Djordjevic bij BC Telenet Oostende doet. Zij zorgen ook voor het voornaamste scorend vermogen, met een opmerkelijke présence onder de bucket.

Go Oostende, go! Defense!!

Back to top