« Onmiddellijk statement maken » (Quentin ‘Q’ Serron)

« De tweede ronde van de FIBA Europe Cup woensdag met een overwinning in eigen Sleuyter Arena tegen het Zweedse Boras beginnen, is heel belangrijk. Het zou BC Telenet Oostende voor het verder verloop van die 1/32ste finalegroep Q vooral het nodige vertrouwen geven en tegelijk een statement naar de andere ploegen toe zijn. Eens temeer wordt als team onverbiddelijk verdedigen de sleutel van de match » stelt BC Telenet Oostende’s meester-verdediger Quentin, Q voor de vrienden, Serron.

Na de moeizame thuiszege tegen Södertälje en de zware nederlaag in Zweden tijdens de eerste groupsfase FIBA Europe Cup, weten onze Zaikapitings onderhand dat het Zweedse basketbal allerminst mag worden onderschat. Het lot wilde dat nu ook in de 1/32ste finale een Zweeds team het pad naar de 1/16de finale van BC Telenet Oostende kruist. En ook Boras Basket, als betere 3de voor de 32ste finales opgevist met een 3/3 ranking in groep E, waarbij het Cantu (It) van ex-Zaikapiting Jared Berggren met 101-81 wandelen stuurde en momenteel tweede in de Zweedse competitie achter Södertälje, is blijkbaar geen doetje. Quentin Serron is vooral onder de indruk van hun aanvallend vermogen.
« Wij analyseerden Boras Basket grondig bij het bekijken van hun wedstrijdvideo’s. Het is een soliede team dat op alle posities heel wat vuurkracht in de handen heeft. Daarenboven blijken ze in de paint best hun mannetje te staan. Ieder match weer scoren ze vlot meer dan 80 punten. »
Opvallende en in de gaten te houden spelers zijn de guards Omar Krayem (#9) en Jacob « Iceman » Sigudarson (#10). Net als de meeste van hun ploegmaats al de dertig voorbij blijven zij een gesel voor hun tegenstanders. In de paint evolueert de legendarische Zweedse internationaal Christian Maräder (#13, 33 jaar, 2m07 voor 116 kg), ooit Utah Jazz  (NBA) prospect alvorens o.a. voor Union Olimpya (Slovenië), Zaragoza, Tenerife (Spanje) en Hokaido (Japan) te spelen. Dit betekent een pittig duel met Rasko Katic in het vooruitzicht.
« Het wordt alleszins geen ‘match in de match’. Daarvoor speelt BC Telenet teveel als een team. Onze sterkte is als blok te spelen. Wat we tijdens de Scooore!League topper van afgelopen vrijdag in de Antwerpse Loto Arena tegen de Antwerp Giants tenvolle onderstreepten, » merkt Quentin Serron onmiddellijk op.
« Het bewijst alleen de sterkte in de breedte van ons team. Toegegeven dat ik liever op de 2 positie als shooting-guard speel, maar dat neemt niet weg dat ik ook alle plays van de point-guard ken en samen met Kyle Gibson enkele minuten per match de druk van de schouders help te halen bij Niels, wat aardig blijkt te lukken. »
Autoritair leider, en net zoals onze buren-voetballers van KVO in de Jupiler Pro League ook « herfstkampioen » in de Scooore!League, rekent BC Telenet Oostende woensdagavond (opworp om 19 uur)  bij de laatste Europese thuismatch van het jaar 2015 op een zo groot mogelijke opkomst van onze supporters. De  Zaikapitings, UW PLOEG, heeft uw massale aanmoedigingen nodig!

Go Oostende, go! Defense!!!

Back to top