« Spelen zoals op Charleroi » (Philip Debaere)

Bij aanvang van de FIBA Europe Cup eerder als het zwakke broertje in groep C aanzien, worden de Zweedse Södertälje Kings vier wedstrijden later als DE verrassing van de groep bestempeld. «Wilt BC Telenet Oostende kans maken om de Zweden in hun Täljehallen de baas te blijven, zullen wij moeten spelen zoals zaterdag bij Spirou Charleroi: elke aanval van de Zweden keihard verdedigen en hun open shotkansen tot een minimum beperken, » ziet sports manager Philip Debaere van BC Telenet Oostende vooruit op deze voor voor beide ploegen hyper-belangrijke match.

Voor Philip Debaere is het duidelijk dat de Södertälje Kings er een strakke en uiterst georganiseerde speelstijl op nahouden:
« Het is een evenwichtige ploeg met een stevige verdediging die heel lange aanvallen uitspint en geduldig afwacht om toe te slaan ».
Een gegeven die de Zweden al tijdens de heenmatch in de Sleuyter Arena demonstreerden door onze verdedigend niet onmiddellijk bij de zaak zijnde Zaikapitings in minder dan geen tijd een 14-29 achterstand aan te smeren. Pas na de rust (34-45) kwam het ware BC Telenet Oostende op het parket om alsnog op de valreep met 80-77 de zege thuis te houden.
Dat die puike prestatie van het door ex-Liège Dino Pinta gestuurde Södertälje Kings, met in hun rangen ervaringrijke en gevaarlijke driepunspecialisten als Toni Bizaca, Aaron Anderson, Skyler Bowlin en andere Christopher Czerapowicz geen toevalsmatch was, bleek de week erop toen de Zweden Varese (It) met lege handen naar huis stuurden (96-90) en vorige week ook bij Falco (Hon) gingen winnen (81-85). Winst tegen een door de kwetsuur van Dusan ‘generaal’ Djordjevic verzwakte BC Telenet Oostende zou hen zelfs kans op groepswinst in het vooruitzicht stellen!
Een medical joker om de minstens tot eind december onbeschikbare Djordjevic te vervangen is er alsnog niet. Al moet een beslissing binnen de komende dagen worden verwacht. Dus zal het gewicht van de spelverdeling bij BC Telenet Oostende, net zoals tegen Charleroi, volgens Philip Debaere terug op de schouders van Niels Marnegrave en in mindere mate op deze van rookie Sam Hemeleers rusten.
« Niels bewees vorig seizoen zowel Europees als in de Scooore!League deze zware opdracht zeker aan te kunnen. Ook toen bleef Djordjevic enkele weken gekwetst aan de kant. Hij wordt daarbij geruggesteund door de ganse ploeg. Hopelijk ondervind Dominique Archie niet teveel hinder van zijn tegen Leuven gekwetste schouder die na de Clasico begrijpelijk wat stijf aanvoelde. »
Karakter tonen zoals de pijn verbijtende Dominique Archie wordt woensdagavond voor BC Telenet Oostende in Södertälje, de geboortestad van tennislegende Björn Borg (1956), een must.
Wie het allemaal live wilt meemaken kan via de FIBA Europe website de rechtstreekse video-stream bekijken. Aanvang van de wedstrijd om 19 uur.

Go Oostende, go! Defense!!! Yes we can!

Back to top