Belfius Mons-Hainaut – Filou Oostende

Belfius Mons-Hainaut – Filou Oostende

vs

Recap

Vlotte en overtuigende winst in Mons

Filou Oostende maakte meteen een statement bij de start van de wedstrijd met een droge 0-12. Mons kon eenmalig reageren maar daarna was en bleef Oostende heer en meester in de wedstrijd. Discipline in verdediging, dominantie in rebound, collectiviteit en precisie in aanval waren de voornaamste factoren die tot deze overtuigende  eindscore hebben geleid.

BCO startte defensief sterk en Fieler, Lasisi en Kesteloot  werkten foutloos af. 0-12 en meteen moest coach Goethals naar een time-out grijpen om zijn team bij te sturen. Heel even leek dit te lukken want een driepunter van Jones deed de motor van de thuisploeg aanslaan (10-12). Via Idris Lasisi kon de thuisploeg nog heel even aanklampen maar dan vonden Djordjevic en zijn ploegmaats het genoeg geweest. Onze captain bediende Maric driemaal na elkaar onder doel en ook Mwema was niet te houden toen hij 2 steals aan de overkant dunkend afwerkte en er daarna nog een driepunter aan toevoegde. Ook Elias Lasisi kwam helemaal op dreef  en compenseerde zo de driepunter van zijn broer aan de overkant.

Ruststand: 33-44

Oostende kwam opnieuw met focus uit de kleedkamers en Djordjevic opende met een driepunter. Maric, Williams en Lasisi gingen eveneens door op hun elan en Kesteloot zette met een bom de twintiger voorsprong op het scorebord. Oostende roteerde vlot met zijn manschappen en iedereen droeg zijn steentje bij, zij het dan met scorend vermogen of met intensiteit in verdediging en rebound. Filou Oostende controleerde vlot en de driepunters van Buza, Djurisic en Lambrecht zorgden uiteindelijk voor de extra overtuigende winstcijfers.

Eindstand: 58-91

Statistieken>>

Uitsluiting coach Gjergja

Op het einde van het eerste kwart werd coach Gjergja, naar onze mening totaal onterecht naar de kleedkamer verwezen. Gelukkig heeft assistant coach Thierry Declercq al heelwat watertjes doorzwommen en heeft hij de taak van zijn headcoach vlot overgenomen. Maar bovendien hebben ook de spelers een duidelijk signaal van respect en steun gegeven aan coach Gjergja door het game-plan correct te blijven uitvoeren en de wedstrijd overtuigend te winnen!

Details

Datum Tijd League Seizoen Game day
24/11/2018 20:30 Euromillions Basketbal League 2018-2019 9

Locatie

Mons Arena
Rue des Laminoirs 2, 7012 Mons, België

Uitslagen

TeamT
Belfius Mons-Hainaut58
FILOU Oostende91