FILOU Oostende vs Proximus Spirou Charleroi

FILOU Oostende vs Proximus Spirou Charleroi

vs

Recap

Filou Oostende houdt een buffer van 5 punten over

Bij aanvang van het laatste kwart had Oostende nog een virtuele bonus van 16 punten bij elkaar gespeeld maar kon deze jammer genoeg niet vasthouden. Met drie driepunters op een rij kwamen de Carolo’s weer helemaal terug in de wedstrijd terwijl BCO het aanvallend moeilijk kreeg om nog een goede aanval bij elkaar te spelen.

Beide teams startten op het scherp van de snee en hielden elkaar aanvankelijk in evenwicht (8-7)  maar Kesteloot zette druk in rebound terwijl vanuit een goeie defense  het duo Djordjevic en Lasisi met knappe penetraties uitpakten (15-7). Charleroi greep naar een time-out om het Oostendse momentum te breken. Dit lukte want de ingevallen Marchant en Mobly zorgden weer voor aansluiting (15-16).  BCO domineerde de rebound en van daaruit konden enkele splijtende fast breaks gelanceerd worden. Williams en Schwartz sneden naar doel en zorgden voor 32-19.  Coach Bavcevic greep opnieuw naar een time-out, zette een volledig Amerikaans vijftal op het terrein en parkeerde hen in een zoneverdediging. Oostende wist deze defense aanvankelijk goed te omzeilen en kon telkens Djurisic bedienen onder doel (37-21).  Vrijworpen en een aanvallende rebound van Hunt reduceerden de voorsprong opnieuw net voor rust.

Ruststand: 41-29

Na de rust kwam Spirou vrij gretig uit de kleedkamer maar Lasisi hield de kloof quasi intact (46-36). Kesteloot en Desiron diepten de voorsprong weer wat uit (52-36) maar Sorokas hield zijn team in het Oostendse spoor (52-41). De ingevallen Buza zorgde met de tweede Oostendse driepunter van de avond voor een nieuwe 66-50 voorsprong bij aanvang van het vierde kwart. Maar opnieuw kon Oostende de kloof niet vasthouden. Enerzijds begon het stroef te lopen in aanval en anderzijds knabbelde Charleroi via de vrijworplijn geduldig aan zijn achterstand.  Drie opeenvolgende driepunters van Mobli, Libert en Ford lieten de Oostendse voorsprong slinken als sneeuw voor de zon (75-74). De vrijworpen van Djordjevic en een buzzer layup van Lasisi zorgden alsnog voor een buffer van 5 punten aan het eindsignaal.

Eindstand: 83-78

Statistieken>>

Details

Datum Tijd League Seizoen
25/01/2019 20:30 Belgian Cup 2018-2019

Locatie

Versluys|Dôme
Northlaan 13, 8400 Oostende, België

Uitslagen

TeamT
FILOU Oostende83
Proximus Spirou Charleroi78