Filou Oostende – Besiktas Sompo Japan (TUR)

Filou Oostende – Besiktas Sompo Japan (TUR)

vs

Recap

“Hapering” na de rust beslissend voor het resultaat

Filou Oostende was niet geïntimideerd door de stevige aanpak van Besiktas. Meer nog, de kustploeg toonde zich meer dan de evenknie van deze Turkse topper en ging zelfs met voorsprong de rust in. Echter, na de rust duurde het veel te lang vooraleer BCO zijn goeie cadans had teruggevonden en de bezoekers hebben daar maximaal van geprofiteerd…

Maric en Kesteloot startten sterk en hielden zo de bordjes probleemloos in evenwicht (8-8 en 12-12). Besiktas moest het aanvankelijk uitsluitend van het duo Rich – Buva hebben. Oostende kon op meer aanvallende collectiviteit rekenen (19-17) . Gibson kwam van de bank en lukte twee driepunters waarmee hij de score in evenwicht hield (26-26). Maar driepunters van Djurisic en een goed aangespeelde Maric drukten door tot 38-31. De bezoekende coach greep meteen naar een time-out om het Oostendse momentum te breken. Dat lukte en via scores van Benzing zochten de Turken opnieuw de aansluiting, maar Filou kon alsnog met voorsprong gaan rusten.

Ruststand: 40-37

Oostende kwam niet met dezelfde focus uit de kleedkamers zoals bij het begin van de wedstrijd het geval was. Er zat geen tempo meer in het aanvalsspel en tegen de versmachtende Turkse verdediging werden te weinig goeie kansen gecreëerd. Bovendien werd meermaals balverlies geleden en werkte Besiktas zeer goed af. De 0-15 uppercut kwam hard aan. Desiron lukte na 6 scoreloze minuten de eerste Oostendse punten en meteen leek ook de ban gebroken (42-52) .
Zoals zo dikwijls toonde Filou-Oostende zijn veerkracht. Een driepunter van Kesteloot zette de remonte in gang en kreeg meteen navolging via Djurisic, Buza en Maric (61-63). Opnieuw probeerde de Turkse coach om zijn troepen te herschikken  tijdens een time-out maar zonder echt resultaat (66-68).

Een toch wel discutabele beslissing na een loopfout van Jason Rich (die hiervoor in de plaats een fout meekreeg)  stopte finaal de Oostendse remonte en “mocht” Besiktas de wedstrijd beslissen vanop de vrijworplijn.

Eindstand: 66-73

Statistieken: klik hier>>

Details

Datum Tijd League Seizoen Game day
14/11/2018 20:30 Basketball Champions League 2018-2019 6

Locatie

Versluys|Dôme
Northlaan 13, 8400 Oostende, België

Uitslagen

Team1234T
FILOU Oostende192191766
Besiktas Sompo Japan2017241273