Filou Oostende – Hubo Limburg United

Filou Oostende – Hubo Limburg United

vs

Recap

Verschroeiend 2e kwart beslecht de wedstrijd

De overduidelijke overwinning kan aanzien worden als een rechtzetting voor het pijnlijke verlies van afgelopen vrijdag, maar de schade met betrekking tot de pole position is hiermee jammergenoeg niet ongedaan gemaakt. Bij de start van de wedstrijd leek Oostende nog steeds wat in hetzelfde bedje ziek als tijdens de afgelopen wedstrijd, maar in het tweede kwart kwam de ware gedaante van BCO dan toch helemaal terug naar boven. De Limburgers werden versmacht door de verstikkende defense van de Filou’s en aan de rust lag de wedstrijd al in een redelijk definiteve plooi.

Bij aanvang van de wedstrijd stond de Oostendse verdediging helemaal niet op scherp. De bezoekers gleden weer vlot tot aan de korf of knalden open shots van achter de driepuntlijn binnen. Unruch en Carrington profiteerden maximaal (8-14).  Na een hevige time-out van coach Gjergja  begon het tij dan toch te keren. De verdediging werd eindelijk opgeschroefd met Schwartz als exponent. Dit leidde tot enkele splijtende tegenaanvallen waarmee Oostende de kloof opnieuw kon dichten (19-18).  De bezoekers konden aanvankelijk nog reageren, oa. via een driepunter van Price  (26-26) maar in het tweede kwart stond er geen maat meer op de thuisploeg.  De paslijnen werden afgesneden en de doelpogingen afgenomen. Williams sneed meermaals naar doel en ook Angola en Djurisic zetten zware druk op de Limburgse verdediging (35-26).  Coach Gjergja roteerde veel en snel en hield zo de defensieve intensiteit maximaal. Ook Mwema en Fieler zetten zich een paar keer door naar 57-37, maar Carrington had het laatste woord voor de rust.

Ruststand: 55-39

Na de pauze was het wedstrijdverloop eerst nog vrij gelijkopgaand maar opnieuw Schwartz toonde hoe het moest in verdediging wat aanstekelijk leek te werken voor de rest.  Enkele fast-breaks van Williams en een sterk spelende Desiron zorgden in geen tijd voor een comfortabele dertiger voorsprong bij aanvang van het laatste kwart (81-51). Het volstond om verder te controleren en minuten te spreiden tot aan het eindsignaal.

Eindstand: 88-53

Statistieken>>

Details

Datum Tijd League Seizoen Game day
05/05/2019 20:30 Euromillions Basketbal League 2018-2019 32

Locatie

Versluys|Dôme
Northlaan 13, 8400 Oostende, België

Uitslagen

TeamT
FILOU Oostende95
Hubo Limburg United70