Filou Oostende – Proximus Spirou Charleroi

Filou Oostende – Proximus Spirou Charleroi

vs

Recap

Filou wint hoogstaande “Clasico”

Filou Oostende was na de nipt verlies tegen Brussels helemaal gefocust voor deze partij tegen Spirou Charleroi. Het team dat sedert enkele weken onder leiding staat van de Kroaat Niksa Bavcevic speelt ondertussen met veel meer structuur, discipline en strijdlust. Ondanks de extreem agressieve defense van de Carolo’s wist Oostende toch de juiste openingen te vinden en aan een sterk percentage af te werken. Toen de bezoekers er na de rust in slaagden om op voorsprong te komen, toonde BCO karakter en veerkracht om terug te vechten…

Filou nam onder impuls van Djordjevic, Maric en Djurisic de beste start (11-7). Spirou vond in Ford en Linhart zijn speerpunten om aan te klampen. Oostende speelde collectief en hield zijn voorsprong vast tot 24-19. De kustploeg had moeite onder doel met de ingekomen Hunt die niet alleen scoorde, maar tevens enkele aanvallende rebounds wegplukte. Djurisic en Williams hielden de kloof intact niettegenstaande de fysiek agressieve aanpak van de Charleroi-defensie. Toch wist Djordjevic een paar keer te “ontsnappen” ondanks het duw en trekwerk en diepte de kloof verder uit tot 42-35. De Spirous stonden echter zeer frequent op de vrijworplijn en na de rake driepunters van Linhart en Ford gevolgd door een buzzershot van Hammonds was alles te herdoen voor de thuisploeg.

Ruststand: 46-46

Na de rust greep Spirou meteen de leiding (54-59) en het was even naar adem happen voor de thuisploeg. Een time-out van coach Gjergja zette orde op zaken waarna Oostende geduldig maar zeker zijn achterstand teniet deed via Fieler en een zeer sterk spelende Schwartz (62-63). Via scores van Williams en assists voor Djurisic ging Oostende op zijn elan door tot 69-63. Schwartz met een nieuwe driepunter en Fieler hielden de kloof intact (82-75) ondanks het stevige weerwerk van Hammonds, Linhart en Ford die met driepunters bleven dreigen.
Schwartz toonde zich vrij precies aan de vrijworplijn waardoor de zege niet meer in gevaar kwam.

Eindstand: 88-82

Statistieken>>

Details

Datum Tijd League Seizoen Game day
26/12/2018 20:30 Euromillions Basketbal League 2018-2019 12

Locatie

Versluys|Dôme
Northlaan 13, 8400 Oostende, België

Uitslagen

TeamT
FILOU Oostende88
Proximus Spirou Charleroi82