Filou Oostende – Segafredo Virtus Bologna (ITA)

Filou Oostende – Segafredo Virtus Bologna (ITA)

vs

Recap

Verdiende Championsleague winst tegen Virtus Bologna

Na de nummers twee en drie uit de sterkbezette poule te hebben geklopt, heeft Filou Oostende nu ook de nummer één uit zijn poule over de knie gelegd.  Het team van coach Gjergja speelde steeds met de overtuiging dat het de punten thuis kon houden, wat uiteindelijk ook lukte na een collectieve prestatie.

Oostende kon niet echt beroep doen op Marin Maric die nog geblesseerd is aan de elleboog, al probeerde de center alsnog zijn team te helpen door te spelen. Lasisi startte opnieuw heel sterk en mikte vlot zijn driepunters binnen. Na een 17-10 voorsprong moest Oostende bij 26-26 de Italianen opnieuw naast zich dulden die via Punter, Mbaye en Aradori weer aansluiting vonden.  BCO ging toen heel even door een moeilijke periode met een wat mindere shotselectie en iets teveel balverliezen. Djurisic zorgde uiteindelijk weer voor wat zuurstof aan de rust .

Ruststand: 37-35

Oostende kende ook na de rust een moeilijke start en bleef bovendien ook niet gespaard van foutenlast. Tweemaal kwam Bologna aan de leiding bij 47-48 en 53-56 maar telkens slaagde de thuisploeg erin om erger te voorkomen. Djurisic en Williams namen hun team op sleeptouw en ook toen de bezoekers reageerden via zeer sterke driepunters van Punter, zorgden Mwema met een driepunter en Schwartz met zijn aalgladde verdediging maar ook met scores en een assist, voor de definitieve afscheiding (73-69). Het werd nog knap spannend toen Bologna met 21 seconden te spelen en een 77-76 stand op het scorebord, de laatste aanval mocht opzetten. De Oostendse verdediging stond echter pal en de bezoekers geraakten er niet meer door.

Eindstand: 77-76

Statistieken>>  

 

Details

Datum Tijd League Seizoen Game day
19/12/2018 20:30 Basketball Champions League 2018-2019 9

Locatie

Versluys|Dôme
Northlaan 13, 8400 Oostende, België

Uitslagen

TeamT
FILOU Oostende77
Virtus Fondobianco76