Filou Oostende – SIG Strasbourg (FRA)

Filou Oostende – SIG Strasbourg (FRA)

vs

Recap

Ontgoocheling na de gemiste kwalificatie

In een sfeervolle en goedgevulde Versluys|Dôme heeft Filou-Oostende net naast de kwalificatie voor de 2e ronde van de Championsleague gegrepen. De apotheose van de avond veranderde in een anti-climax toen in de laatste 10 seconden van de wedstrijd en een 83-80 voorsprong, achtereenvolgens een vrijworp werd gemist, nagelaten werd om een tactische fout te maken en tegen de instructies van de coach in een open driepunter werd weggegeven die nota bene door ex-Oostendenaar Quentin Serron werd binnengeknald. De kustploeg leek van slag want in de verlenging werd de start volledig gemist en zag BCO de overwinning zo uit handen glippen.

Oostende startte goed. Via het trio Djordjevic, Fieler en Lasisi werd een 12-6 voorsprong bij elkaar gespeeld.  De boomlange (2m22) Fall en de ervaren Traoré zetten echter vrij snel terug orde op zaken. Via een 0-12 tussenspurt via driepunters van Eddie nam Strasbourg de leiding over (26-33).  Oostende had het tevens moeilijk in rebound want uit aanvallende rebounds haalden de bezoekers een aantal extra doelpogingen. Williams kon een paar keer dreigen maar Eddie zorgde met een nieuwe driepunter dat de voorsprong intact bleef tot aan de rust.

Ruststand: 36-40

Oostende kende een moeilijk derde kwart terwijl de Fransen via Fall en Green hun voorsprong uitdiepten (38-50). Pas wanneer Djurisic er in slaagde om Fall te neutraliseren, kon BCO terug naderen via twee nieuwe driepunters van Fieler (53-56).  Opnieuw Traoré en driepunters van Lang stopten de remonte terug af (61-70).  Een nieuwe remonte werd ingezet met een verre driepunter van Mwema waarna Fieler en Djurisic meteen doorduwden tot 72-71.  Niettegenstaande een nieuwe driepunter van Eddie kon Oostende via Djordjevic die enerzijds een driepunter lukte en anderzijds enkele assists rondstrooide, uitlopen tot 79-73 op 50 seconden van de eindsignaal. Lang bleef dodelijk precies en knalde zelfs onder druk een driepunter binnen gevolgde door een lay-up van Green (82-80).  Fieler mikte zijn eerste vrijworp binnen maar miste zijn tweede (83-80) . In de resterende 10 seconden werd er geen tactische fout gemaakt op Green die even later in de hoek, Quentin Serron helemaal open zag voor een driepunter. Serron, die tot dan een 0 op 5 aan driepunters had geshot, mikte deze ultieme poging wel loepzuiver binnen.

Reguliere speeltijd: 83-83

De Oostendaars leken wat van hun melk terwijl Strasbourg startte met een 0-7 waaronder 5 vrijworpen.    Even later stond het 85-97  en was de kwalificatie heel veraf.  BCO kon niet meer terugvechten en zag zo de overwinning naar de bezoekers gaan. Strasbourg  van zijn kant schoot weinig op met deze overwinning, want door de winst van Neptunas tegen Bayreuth zijn ook zij niet gekwalificeerd.

Eindstand: 94-100

Statistieken>>

Details

Datum Tijd League Seizoen Game day
06/02/2019 18:30 Basketball Champions League 2018-2019 14

Locatie

Versluys|Dôme
Northlaan 13, 8400 Oostende, België

Uitslagen

TeamT
FILOU Oostende94
SIG Strasbourg100