Hubo Limburg United – Filou Oostende

Hubo Limburg United – Filou Oostende

vs

Recap

Filou Oostende laat zich verrassen in Limburg

Filou Oostende verliest in en tegen het verre Limburg en ziet zodoende weer Antwerpen virtueel de leiding van de competitie overnemen.  Oostende startte vrij efficiënt aan de wedstrijd maar kon de thuisploeg tot op een achterstand van 11 punten spelen. Maar daarna zakte de focus steeds dieper weg en ook na de rust lukte het niet meer om de machine weer op gang te trekken.

Een aanvallend goeie start van BCO met een Djordjevic die goed de lijnen uitzette en waarbij Thompson, Fieler en Schwartz de speerpunten waren (8-16). Limburg liet zich wel niet wegspelen en via Pickens, Spicer en Carter kwamen ze weer aansluiten (17-19).  Een bedrijvig duo Williams en Angola namen hun team op sleeptouw naar een 28-39 voorsprong.  Maar Pickens met twee bommen en een vinnige Carrington die profiteerde van Oostendse balverliezen, brachten hun team terug in de wedstrijd.

Ruststand: 39-44

Na de pauze nam Limburg onder impuls van Morris, Spicer en Carrington meteen het heft in handen en vocht terug tot 51-49.  Oostende zwoegde en vond geen oplossingen tegen de Limburgse verdediging. Thompson werd vrij hard aangepakt en vond nooit echt zijn ritme in deze wedstrijd. Limburg hield de leiding in de partij een hele tijd vast en het scoorde vlot via pittige drives vanop de top van de raket tot helemaal onder doel (58-66).  Finaal brachten de bommen van Djordjevic, Djurisic  en Angola, BCO weer op voorsprong (72-73).  Maar Oostende kon de leiding niet vasthouden.  Het slaagde er niet in om  de thuisploeg af te stoppen want vooral Tate Unruh drukte zijn stempel in de eindfase van de wedstrijd en hielp zo zijn team aan de overwinning. Een beter vrijworppercentage had ook wel zijn impact kunnen hebben…

Eindstand: 85-81

Statistieken>>

Details

Datum Tijd League Seizoen Game day
03/05/2019 20:30 Euromillions Basketbal League 2018-2019 31

Locatie

Alverberg Hasselt
Herkenrodesingel 33, 3500 Hasselt, België

Uitslagen

TeamT
Hubo Limburg United85
FILOU Oostende81