Hubo Limburg United – Filou Oostende

Hubo Limburg United – Filou Oostende

vs

Recap

Filou Oostende spoelt Europese nederlaag door in Limburg.

Na de Nederlaag in Bayreuth een goeie 48 uur geleden was het zaak om zo snel mogelijk opnieuw aan te knopen met een zege. De Europese trip zat nog wel in de benen en niet alles ging even vlot,  maar de spelers plooiden zich dubbel om de drie punten mee te nemen naar de kust.

BCO startte geconcentreerd en via Lasisi en Fieler nam het de beste start (6-13).  Delalieux met twee driepunters zorgde voor de eerste echte Limburgse reactie (18-15 en 25-20) maar de Oostendenaars herpakten zich meteen.  Ook Schwartz lukte een driepunter maar het was vooral de hogere intensiteit in verdediging en de sterk ingevallen Maric die een nieuw Oostends momentum voedden (25-31). Ook Djurisic kon zich een paar keer doorzetten en dankzij een driepunter van Mwema kon Filou met voorsprong de rust in gaan.

Ruststand: 36-44

Na de pauze startte de thuisploeg met een meer fysiek en potige defense. Dit leverde Oostende heelwat vrijworpen op, maar deze werden niet goed afgewerkt. Djordjevic bediende meermaals Desiron en ook Fieler zorgde voor punten waardoor de kloof intact bleef (41-51).  De afwerking haperde niet alleen voor de vrijworpen, ook werd een 0/7 genoteerd voor driepunters. Hierdoor liet BCO de kans liggen om de wedstrijd reeds in het derde kwart af te maken.
Depuydt en Barker openden het vierde kwart met driepunters (49-55) maar de kustploeg bewaarde zijn kalmte en liet niet begaan. Ook Djurisic en Djordjevic reageerden met elk een driepunter (49-61) maar ook Fieler kende naar het einde toe eveneens nog een productief moment (51-67) waardoor de zege niet meer in gevaar kwam.

Eindstand: 55-70

Statistieken>>

Details

Datum Tijd League Seizoen Game day
09/11/2018 20:30 Euromillions Basketbal League 2018-2019 7

Locatie

Alverberg Hasselt
Herkenrodesingel 33, 3500 Hasselt, België

Uitslagen

TeamT
Hubo Limburg United55
FILOU Oostende70