Kangoeroes Basket Mechelen – Filou Oostende

Kangoeroes Basket Mechelen – Filou Oostende

vs

Recap

Filou Oostende laat zich deze keer niet verrassen.

Geen ideale voorbereiding voor de kustploeg na meer dan een uur in de file en minder dan uur voor aanvang te zijn aangekomen in de zaal. De Mechelse coach Vervaeck toonde zich zeer begripvol en ging akkoord om de wedstrijd 10 minuutjes later van start te laten gaan. Coach Gjergja kon ook geen beroep doen op TJ Williams wegens de bevalling van zijn echtgenote en ook Tim Lambrecht moest ziek achterblijven in Oostende.

De partij ging vlot over en weer. Te vlot in feite want de Oostendse verdediging liep voor geen meter. De thuisploeg kon al teveel en al te makkelijk penetreren tot onder de Oostendse ring (9-9). Aanvallend liep het dan wel behoorlijk vlot voor de Filou’s die via Djordjevic en Thompson vlot konden bijbenen met de thuisploeg (14-15). Barton en Cheatham blijven de gesels voor de verdediging van BCO, maar aanvallend bleef Thompson heel vlot afwerken (21-19).  BCO vergat om zijn teamfouten nuttig te gebruiken waardoor de thuisploeg afstand dreigde te nemen (33-36) maar Djurisic, Buza en Djordjevic lieten niet begaan. Bovendien deed de verdediging nu wel haar werk naar behoren en domineerde BCO probleemloos de rebound (33-44). Een driepunter van Olah legt de ruststand vast.

Ruststand: 36-44

Na de rust kwam Oostende moeilijk uit de startblokken. Defensief lukte het nu wel behoorlijk, maar aanvallend werd teveel geopteerd voor de driepunters en deze wilden maar niet vallen. De Kangoeroes slopen dichterbij (45-48) maar een driepunter van Kesteloot relanceerde Oostende (49-53). Mechelen wisselde continue van verdediging maar dat kon Oostende niet meer verstoren. Mwema lukte eveneens een driepunter, maar haalde bovenal weer een pak rebounds naar beneden. Een sterke Desiron zette zich een paar keer goed door en Fieler zorgde er samen met Djordjevic voor ,  dat de winst niet meer in gevaar kwam.

Eindstand: 59-74

Statistieken>>

Details

Datum Tijd League Seizoen Game day
19/04/2019 20:30 Euromillions Basketbal League 2018-2019 27

Locatie

Sporthal Winketkaai
Winketkaai 39, 2800 Mechelen, België

Uitslagen

TeamT
Kangoeroes Basket Mechelen59
FILOU Oostende74