Proximus Spirou Charleroi – Filou Oostende

Proximus Spirou Charleroi – Filou Oostende

vs

Recap

Slappe eerste helft kon niet meer rechtgezet worden

Er was een groot contrast tussen het agressieve energieke Charleroi en het eerder slap Oostende. De thuisploeg stond dan ook terecht aan de leiding aan de rust. Na de rust sloeg de Oostendse motor dan toch aan en leek de kustploeg de wedstrijd alsnog op een diefje te kunnen winnen, maar de 5e persoonlijk fout van Thompson onderbrak de eindspurt van BCO…

Dario Hunt  was alomtegenwoordig en onstopbaar voor de rust. Oostende had het aanvallend moeilijk en speelde niet agressief genoeg in verdediging (9-2). ook na de time-out van coach Gjergja kwam daar niet meteen verandering in al konden Lasisi en Djordjevic terugprikken (15-9). De thuisploeg plukte ook teveel aanvallende rebounds waar ze extra shotkansen en punten uihaalden.  Williams kon via de vrijworplijn en met een driepunter zijn team terug naar 24-23 loodsen maar toen Hunt weer tussen de lijnen kwam, was het hek weer van de dam (34-26). Charleroi viel regelmatig terug in een zoneverdediging waardoor Thompsn vrij onbereikbaar was. Schwartz kon milderen met een driepunter maar het laatste woord voor de rust was voor Hunt en Ford.

Ruststand: 44-31

Ook na de pauze nam Oostende een niet al te beste start. Via twee driepunters van Ford stoomde de thuisploeg verder weg naar 52-33. Maar toen vond Oostende dan toch plots de juiste cadans.  Thompson werd nu wel aangespeeld onder doel en bedankte met scores en  rake vrijworpen. Lassisi en Mwema mikten beiden 2 bommen binnen waardoor BCO naderde tot 67-55.  Charleroi had een sterke Mobley nodig die het schip op koers hield met een resem punten (67-55).  In het laatste kwart was Thompson zo goed als onstopbaar geworden voor de Spirous en mikte het duo Mwema-Lasisi nog eens twee driepunters binnen (74-72). De steal leek in de maak voor Oostende maar de 5e persoonlijke fout van Thompson deed de motor haperen. Oostende had nochtans enkele mogelijkheden om erover te gaan maar de shots vielen niet meer binnen.

Eindstand: 77-73

Statistieken>>

Details

Datum Tijd League Seizoen Game day
04/04/2019 21:00 Euromillions Basketbal League 2018-2019 23

Locatie

RTL Spiroudome
Rue des Olympiades 2, 6000 Charleroi, België

Uitslagen

TeamT
Proximus Spirou Charleroi77
FILOU Oostende73