SIG Strasbourg (FRA) – Filou Oostende

SIG Strasbourg (FRA) – Filou Oostende

vs

Recap

Knappe en verdiende overwinning in Straatsburg.

Filou Oostende nam na een kleine studieronde resoluut de leiding over en zou deze niet meer afgeven!  Sterke verdediging en goed uitgespeelde kansen in aanval met een duidelijk beter afwerkingspercentage dan de thuisploeg (behalve vrijworpen), waren de sleutels tot deze overwinning. Strasbourg kwam op het eind nog sterk opzetten maar de Filou’s hielden stand.

Met twee snedige drives liet Quentin Serron, de vroegere Oostendse poulain, zich meteen zien. Fieler had het echter zo niet begrepen en met steun van Djordjevic en Lasisi nam hij zijn team meteen op sleeptouw naar een 8-20 voorsprong op het einde van het eerste kwart.  De Franse schutter Lang brak het Oostendse momentum met een driepunter en samen met Collins zorgde hij voor een 7-0 tussenspurt (17-22).  Fieler reageerde en na de tweede driepunter van Djordjevic stond er weer een tienpuntenkloof op het scorebord (19-29). Na een inlegger van Collins en een buzzer-driepunter van Nzeulie werd die voorsprong wel nog gehalveerd net voor rust.

Ruststand: 26-31

Oostende startte beheerst aan de tweede helft en liep meteen weer uit. Lasisi nette opnieuw een driepunter en Fieler ontpopte zich nu als assistgever. Ook Kesteloot werd tweemaal onder doel volledig vrijgespeeld en bedankte telkens met een dunk (28-39). Djurisic en Williams drukten zelfs door tot een maximale voorsprong bij 30-45.
Lang en Eddie mikten beiden een driepunter binnen bij aanvang van het 4e kwart maar BCO liet zich niet uit zijn lood slaan. Met Djordjevic en Williams samen op het veld was er meer balcontrole. De boomlange Fall leek even de boeman te worden voor de Oostendenaars (48-54) maar de center speelde zichzelf uit de wedstrijd met een onnodige 5e persoonlijke fout op Maric die zelf een heel sterk 4e kwart speelde (50-58).  Een driepunter van Serron deed Oostende pijn maar Maric scoorde meteen weer tegen waardoor de Fransen op veilige afstand bleven (53-60).
In de absolute slotfase kreeg Oostende nog twee late driepunters van Nzeulie en Collins te slikken, maar Fieler stelde de winst veilig.

Eindstand: 61-64

Statistieken>> 

 

Details

Datum Tijd League Seizoen Game day
20/11/2018 20:30 Basketball Champions League 2018-2019 7

Uitslagen

TeamT
SIG Strasbourg61
FILOU Oostende64