Proximus Spirou Charleroi vs FILOU Oostende

Proximus Spirou Charleroi vs FILOU Oostende

vs

Recap

Filou Oostende plaatst zich opnieuw voor de Finale Beker van België.

Filou Oostende heeft zich geplaatst voor de  7e finale op rij van de Beker van België.  Het zag er heel even benard uit toen halverwege de eerste helft een 17 punten achterstand op het scorebord verscheen, maar opnieuw toonde Oostende veerkracht, discipline en geduld om zich rustig maar zeker terug in de wedstrijd te spelen. Na de pauze werd de achtervolging verder gezet tot BCO bij het einde van het derde kwart de leiding terug overnam tegen een Spirou dat het steeds moeilijker kreeg om nog een vuist te maken.

Het werd een nerveuze start met heel wat missers aan beide kanten. Hunt kreeg herhaaldelijk teveel ruimte en profiteerde om  zijn team op gang te trekken. Oostende kon rekenen op Djordjevic om mee te gaan met de thuisploeg (8-9). Oostende had het moeilijk om zich aan te passen aan de agressieve en potige verdediging van de thuisploeg. Het liet zich domineren in rebound en leed teveel balverlies. Charleroi liep weg via driepunters van Libert en Hervelle maar vooral via een ontketende Mobly die zijn team in zijn eentje naar een 31-14 voorsprong knalde. Oostende panikeerde niet. Coach Gjergja herschikte zijn troepen en geduldig werd gewerkt aan een remonte.  Met goeie defense als basis en geduldig zoekend naar de juiste openingen in aanval, knabbelde BCO via  driepunters van Djurisic, Djordjevic, Mwema en Fieler stukje bij beetje de achterstand weg (35-31). Maar wie anders dan Mobly mikte nog een laatste driepunter binnen net voor de rust.

Ruststand: 38-31

Na de pauze ging BCO meteen verder op zoek naar aansluiting. Fieler en Mwema lukten elk een driepunter terwijl Williams naar doel toe sneed (43-41).  Lasisi snoerde de toevoer naar Mobly helemaal af waardoor deze haast geen bal meer raakte. Charleroi overleefde vooral nog op vrijworpen maar twee (verre) driepunters van Djurisic  en een fastbreak van  Schwartz brachten Filou Oostende weer aan de leiding (48-49). Driepunters van Libert en Ford werden meteen geneutraliseerd door  Mwema en Williams (59-64) maar tegelijk vond Oostende een joker in de persoon van Marin Maric  die met 14 punten in het laatste kwart alle twijfels wegnam (59-74). De scores van Ford en Libert kwamen veel te laat want de kwalificatie van BCO was binnen.

Eindstand: 66-78

Statistieken>>

Details

Datum Tijd League Seizoen
27/01/2019 20:00 Belgian Cup 2018-2019

Locatie

RTL Spiroudome
Rue des Olympiades 2, 6000 Charleroi, België

Uitslagen

TeamT
Proximus Spirou Charleroi66
FILOU Oostende78