1/16e finale Champions League als inzet

BC Telenet Oostende speelt op 8 en 22 februari in back-to-back matchen verder Europees. Zoveel is zeker. Wat we pas woensdag omstreeks 22u10 weten, is of dat in de play-offs 1/16de finale Basketball Champions League dan wel in de 1/16de finale FIBA Europe Cup wordt. Wint BC Telenet Oostende in de 5200 zitjes tellende Drazen Petrovic Arena  in Zagreb net zoals in eigen VersluysIDôme van Cibona, dan wordt het Champions League!
Met vier overwinningen op rij (Brussels in back-to-back, Mega Leks Belgrado en Spirou Charleroi) etaleerde BC Telenet Oostende de voorbije week in drie verschillende competities zijn betere doen. Finalist Beker van België en alleen leider in de EuroMillions League willen de Zaikapitings ook verder doorstoten in de Champions League. Daarvoor moet woensdag dus wel worden gewonnen van Cibona Zagreb. Op de laatste speeldag Groep D Champions League delen beide ploegen de 5de plaats. Veel rekenenwerk komt er niet aan te pas. Winner takes all! De verliezer wordt doorverwezen naar de FIBA Europe Cup.
Louter afgaande op statistieken en de uitslagen der voorbije weken van beide ploegen, is het duidelijk dat de Zaikapitings in een positieve flow verkeren, daar waar Cibona zowel tegen Sokoli (ABA League, 76-70), in Strasbourg (Champions League, 71-56) als zaterdag tegen Union Olympija (68-79, ABA League) het onderspit moest delven.
Toch geeft dit niet ècht een juist beeld van Cibona.
In onze VersluysIDôme aanvankelijk in alle domeinen van het spelletje gedomineerd (36-28 rebounds, 22-14 assists), bewezen de meesterlijk door hun Amerikaanse guard Scottie Reynolds geleidde Kroaten nooit op te geven. Meer zelfs. Sakic, Rosic en maats draaiden een 44-28 achterstand om naar 53-55 alvorens onder het beukwerk van Khalid Boukichou en Corey Walden met 82-70 te begeven. Een bijna gelijkaardige situatie vorige zaterdag bij Olympia waar Cibona na 3 kwarts met 55-56 leidde om in het laatste kwart een 24-12 te slikken…
Vast besloten in het thuisland van coach Dario Gjergja hun Kroatische gastheren niet in de match te laten komen en voluit voor de overwinning te gaan, staat gans BC Telenet Oostende op scherp. Zowel fysisch als mentaal klaar voor de strijd. Dit alles vanaf 20.20 live te volgen via betaalzender Live Basketball TV. De wedstrijd zal ook live getoond worden in de Versluys|Dôme op groot scherm. Deuren zijn open vanaf 19u30.
Go Oostende, go! Defense!!!
Back to top