16 uur onderweg…

Voor BC Telenet Oostende werd het een meer dan bewogen reis naar het Zweedse Boras. Uit Oostende vertrokken even na 4 uur dinsdagmorgen werd de voltallige groep ten vroegste dinsdagavond omstreeks 20 uur in het hotel in Boras verwacht!

Oorzaak? Niet enige file op de autostrade naar Brussel, maar een felle sneeuwstorm over het zuid-westen van Zweden die het vliegtuig van SAS Airlines die de vlucht Brussel-Göteborg (Zwe) zou uitvoeren, in Göteborg aan de grond hield.

Voor de meereizende technische staff van BC Telenet Oostende zat er niets anders op dan samen met de verantwoordelijken van de vliegtuigmaatschappij een noodoplossing uit te dokteren. Daarvoor diende het gezelschap wel in twee groepen te worden gesplitst. Zo vertrok een helft van de spelers met coach Dario Gjergja en de andere helft met assistent-coach Thierry Declercq, aangevuld met kiné, ploegafgevaardigden en enkele meereizende journalisten, uiteindelijk vanuit Brussel respectievelijk via Kopenhagen (Den) en Oslo (Nor) naar Göteborg (Zwe). Beide vluchten zouden er, behoudens nog meer tegenslag, tussen 18 u en 19 u landen om dan over de besneeuwde wegen de laatste etappe van 45 km tussen Göteborg en Boras met de bus te overbruggen. Al dan niet met alle bagage. Voor zover deze de diverse veranderingen van vlucht overleefde…
Naar rust snakkend door die liefst 16 uur durende reis was het nog erg onzeker of onze Zaikapitings de voor dinsdagavond voorziene training in de Borashallen zouden afwerken.

Van een serene en optimale voorbereiding op de belangrijke FIBA Europe Cup wedstrijd was alvast helemaal geen sprake voor BC Telenet Oostende. Hopelijk zou een verkwikkende nachtrust alle narigheid doen vergeten.

Back to top