4 op 4 tegen Leuven Bears?

Veel tijd om na te genieten van de oververdiende zege tegen Okapi Aalstar en de 18 opeenvolgende gewonnen thuiswedstrijden in de Ethias League, heeft BC Telenet Oostende niet. zaterdagavond reeds wacht hen de laatste wedstrijd in de reguliere competitie in de Leuvense Sportoase tegen de Stella Artois Leuven Bears. Een match op het eerste gezicht zonder enig belang voor de onbedreigde leider en het voor de play-offs uitgetelde Leuven Bears. Alleen, de Zaikapitings willen kost wat kost winnen en de Leuven Bears zullen hun vel meer dan duur willen verkopen.
Het seizoen zonder erg grote ambities begonnen, maar met een mix aan zeer goede Belgen aangevuld met twee Amerikaanse ploegspelers, stilaan de ambitie koesterend een woordje te kunnen meespelen in de play-offs, zette de ploeg van coach Jürgen Van Meerbeeck de voorbije weken een felle sprint in om dat doel te bereiken. Met winst bij toppers Mons-Hainaut (65-82) en Liège Basket (64-65) alsook woensdag bij het sterk voor de dag komende Basic Fit Brussels (82-89), onderstreepten de Leuven Bears hun kunnen. Alleen moesten ze ook hopen dat rechtstreekse rivaal Antwerp Giants de boot zou ingaan tegen Mons-Hainaut in hun onderlinge strijd om die felbegeerde 6de plaats. Maar de Antwerp Giants zagen het anders en Game Over dus voor de Stella Artois Leuven Bears?
De komst van  competitieleider BC Telenet Oostende, lijkt voor de jongens van Jürgen Van Meerbeeck de uitgelezen kans om hun kunnen een laatste maal te bewijzen alvorens de vakantiekoffers te pakken, ook al beten de Leuvenaars dit seizoen reeds driemaal in het Oostendse zeezand (70-76 in de Sportoase, 88-64 en 84-58 in de Sleuyter Arena).
Ex-Ajax belofte Stéphane Moris, week na week bij de Leuvense topscorers naast Olivier Troisfontaines en reboundkoning Kevin Tumba, schitterden woensdag nog op Brussels. Een exploot dat ze in eigen zaal tegen BC Telenet Oostende zullen willen evenaren.
Woensdag tegen Okapi Aalstar bewees BC Telenet Oostende nogmaals dat ieder van de twaalf spelers zijn plaats op het parket heeft. Draait het al eens stroever voor één van hen, dan zit er meteen iemand anders klaar om het beste van zichzelf te geven. Het bewijs? De starting five van onze Zaikapitings legde 33 van de 80 punten in de Aalsterse korf, de bank zorgde voor…47 punten!
Go Oostende, go! Defense!!
Back to top