Antwerp Giants - BC Telenet Oostende: 52 -74

4e cup op rij en 17e in de clubgeschiedenis

Dusan Djordjevic mocht voor de 4e keer op rij de Beker van België in de lucht steken. Oostende versmachtte de Antwerp Giants met een 40-minutenlange defensieve wurggreep en mocht zich de oververdiende winnaar noemen.

Ook Antwerpen wilden er een fysieke wedstrijd van maken: Waldow beukte in op Katic en coach Moors had Mwema als bewaker van Djordjevic opgesteld. Maar toch was het Oostende dat de eerste vlucht kon laten noteren via een productieve Archie (4-13).

Via driepunters van Mwema, Scott en Smith kwam Antwerpen dan toch weer even aansluiten maar een sterk ingevallen Boukichou en Salumu brachten wat zuurstof (16-22). Antwerpen profiteerde echter via een onsportieve fout (?) van Buzza en een technische fout van Katic die zich ergerde aan de onbestrafte potigheid van Mwema (22-24). Toch bleef het Oostendse team gefocust op zijn “game plan” en bleef vol overgave verdedigen. Boukichou bleef storen in aanvallende rebound en werd meermaals goed aangespeeld door Djordjevic. Maar het was Serron die met een assist voor Marelja en een driepunter net voor rust, een tienpuntenkloof liet optekenen.

Ruststand 29-39

Ook na de rust ging Oostende meteen op zijn elan verder. Het stopte volledig de Antwerpse aanval terwijl Djordjevic meermaals Boukichou wist te bedienen. Roel Moors greep naar een time-out, maar zonder succes. Nu was het Djordjevic zelf die zijn bewaker meermaals te snel af was en Antwerpen meteen opnieuw naar een Time-out deed grijpen (31-47). Via de vrijworplijn konden de Sinjoren iets van hun achterstand afsnoepen en probeerden met een zone-verdediging een allerlaatste  tegenzet te vinden. Tevergeefs want eerst Katic onder doel en later Salumu zorgden voor de eerste twintigpuntenkloof (44-65) van de wedstrijd.

Ook na de applausvervangingen bleef de kloof intact want Serron had nog een laatste driepunter in petto alvorens het ganse team met de vele meegereisde supporters de bekerwinst mocht gaan vieren.

Eindstand: 52-74

Lambrecht 0-0, Serron 7-5, Hemelers 0-2, Marelja 2-0, Buza 2-1, Gillet 2-2, Salumu 3-7, Katic 4-5, Boukichou 8-7, Djordjevic 2-5, Archie 7-0, Gibson 2-0

Khalid Boukichou werd bovendien bekroond als MVP van deze bekerfinale.

Voor uitgebreide statistieken: klik hier >>

Back to top