Limburg United - BC Oostende: 71-72

5 punten ophalen voor het finaleticket in de Bpost cup

In werkelijkheid zou BCO slechts 2 punten moeten ophalen, ware het niet dat de buzzer-driepunter aan het einde van de eerste helft werd goedgekeurd, niettegenstaande speler Unruch nog zijn bal moest opnemen na het dribbelen, terwijl het rode kader dat  aangeeft dat de speeltijd om is, reeds helemaal opgelicht was. Hoedanook moet BCO vooral in eigen boezem kijken voor het verlies daar het door onvoldoende agressiviteit in verdediging de Limburgers helemaal in de wedstrijd liet komen en maar liefst 52 punten kon scoren in de eerste helft. Na de rust scoorden ze er nog slechts 25…

Oostende startte nochtans goed aan de partij want onder impuls van Djordjevic stond het al snel 3-9. Toch viel Oostende stil. Niet alleen aanvallend tegen een zeer agressief tot potig verdedigend Limburg, maar vooral in verdediging waar de agressiviteit ondermaats was. De Limburgers kregen vertrouwen en gingen dan ook steeds beter afwerken. Heath, Unrug en Relleford kwamen onder stoom en scoorden uit alle hoeken (25-18). Buiten een eenzame driepunter van Salumu waren het enkel Myers en Jekiri die onder doel konden tegenprikken. Driepunters van Releford, Heath en Unruch (buiten tijd) zorgden voor een comfortabele en verdiende Limburgse voorsprong aan de rust.

Ruststand: 52-38

Coach Gjergja stak opnieuw het vuur aan de lont in kleedkamer maar dit had nog niet meteen effect. Limburg ging aanvankelijk verder op zijn golf van zelfvertrouwen uit de eerste helft en duwde opnieuw via het trio Releford, Unruch en Heath, meteen door naar 58-38. Het moment waarop “the General” Djordjevic met twee rake driepunters zijn ploeg op sleeptouw nam. Dit was tevens het moment waarop scheidsrechter Van den Broeck het nodig achtte om coach Gjergja naar de kleedkamers te verwijzen. De Oostendse spelers reageerden gepikeerd op deze beslissing en zetten prompt een tandje bij in verdediging. Ze lieten de thuisploeg voor de rest van het derde kwart geen enkel punt meer scoren en stoomden zo door van 59-46 naar 59-56.  Myers zette zich meermaals door onder doel (63-61) maar via een driepunter van Desiron nam de thuisploeg weer afstand (68-61). Schwartz en Salumu vochten terug tot 68-66 maar Limburg kon via een inlegger en de vrijworplijn alsnog 5 punten uitlopen.

Eindstand: 77-72

Statistieken>>

Back to top