BC Oostende - Limburg United: 78-63

6e opeenvolgende bekerfinale!

Oostende plaatste zich vanavond voor de 6e keer op rij voor de finale van de Beker van België. Dit ging echter niet zonder slag of stoot (en dat mag gerust letterlijk genomen worden) want Limburg was naar de kust afgezakt met een alles of niets mentaliteit en het spreekwoordelijke mes tussen de tanden. BCO Leidde weliswaar de ganse wedstrijd maar kreeg de Limburgers niet meteen afgeschud. Uiteindelijk ontpopte Loic Schwartz zich als de man die voor Oostende de kastanjes uit het vuur kon halen.

Oostende speelde aanvallend heel collectief maar gaf defensief teveel ruimte aan Desiron die bedankte met twee rake driepunters.  Lasisi kwam sterk van de bank en mikte eveneens twee driepunters binnen. Limburg bleef aanklampen en de voorsprong van Oostende bleef continue haperen rond de 5 punten, tevens de achterstand die uit de vorige wedstrijd moest worden opgehaald (22-17).  Het agressiviteitsniveau bij de bezoekers was hoog en BCO vond moeilijk openingen in het pantser van de tegenstander. Djordjevic en Salumu konden samen met Jekiri dan toch een extra duwtje doen richting rust.

Ruststand: 34-26

Na de rust ging het meteen snel op en neer maar via Relleford en vooral de driepunters van Dellalieux vond Limburg zowaar opnieuw aansluiting (46-44).  Na een time-out van coach Gjergja vonden de Oostendenaars hun defensieve intensiteit weer helemaal terug en tegelijk vond Schwartz met 8 punten op rij zijn momentum, wat beslissend zou blijken voor deze wedstrijd (56-45). Myers lukte enkele steals maar ook Djordjevic en Salumu droegen hun steentje bij en zorgden zo samen met Schwartz voor een beslissende kloof ( 70-50).  De nieuwe driepunters van Delalieux en Rahon zetten nog een late remonte in maar Oostende stelde de kwalificatie veilig.

Eindstand: 78-63

Statistieken>>

Back to top