«Aalst? Haalbare kaart » (Jos Desmet)

Niets dan blije gezichten donderdag bij het ontwaken van de BC Telenet Oostende delegatie in het wondermooie Varese na de felbevochten 79-83 zege in de FIBA Europe Cup tegen de tienvoudige Italiaanse kampioenen. Veel nagenieten was er nochtans niet bij. Daarvoor is de volgende opdracht zaterdagavond in eigen Sleuyter Arena tegen de historische rivaal Crelan Okapi Aalstar te belangrijk. « Haalbare kaart. Op voorwaarde dat iedereen voldoende recupereert van de toch erg zware match tegen Varese, » kijkt BC Telenet Oostende kiné Jos Desmet vooruit naar de Halloweenmatch.

Aan zijn 36ste jaar bezig als kiné bij BCO maakte Jos Desmet al heel wat basket lief en leed mee. Van ophefmakende overwinningen tot pijn doende nederlagen.  Alhoewel hij het treffen tegen Varese niet als één van de betere Europese wedstrijden van BC Telenet Oostende zag, doet hij er na alle beperkt gehouden viering van de waardevolle zege toch bijna euforisch over.
« Wat mij altijd zal bijblijven is de manier waarop BC Telenet Oostende het laatste kwart naar zijn hand zette. Dit met een volledig Belgisch vijftal op het parket! Wat die ploeg realiseerde was voor mij fantastisch. Erop en erover. Op karakter in verdediging, met lef en demonstratie van hun kunnen in de afwerking. 63 van de 83 punten puur Belgisch. En dat Europees! ».
Jos Desmet verwacht zaterdagavond eenzelfde ingesteldheid van het ganse team tegen Crelan Okapi Aalstar. Een op voorhand steeds wel geladen wedstrijd gezien de gezonde rivaliteit tussen de Ajuinen en onze Zaikapitings.
« Positief voor mij is dat gans de ploeg zowel fysisch als mentaal ongehavend uit die moeilijke Europese confrontatie komt. Alles hangt nu af van ons recuperatievermogen. Zo’n dagje reizen met bus, vliegtuig en terug bus na een zware match blijft immers in de kleren hangen. Daarom ook dat er donderdagavond bij thuiskomst al onmiddellijk een training is voorzien. Loslopen is dan de boodschap. Vrijdag komt het hoofdstuk Aalst dan wel aan bod. »
Geen carnavalsmatch tegen de ploeg uit de wereldhoofdstad van het carnaval Aalst, maar een al even leuke verkleedpartij voor Halloween. Heksen, spoken en andere vampieren zullen in de Sleuyter Arena niet ontbreken. Sfeer verzekerd! Naast en op het parket.
Waar Okapi Aalstar het voorbije decennium wel steeds weer ieder seizoen één of twee wonderbaarlijke en moeilijk af te stoppen shutters wist te rekruteren, gooien de Ajuinen het dit jaar volgens hun coach Brad Dean over een andere boeg. Geen trefzekere speerpunten meer, maar een collectief aangevoerd door de Amerikaanse point-guards Kyan en Jerome (ex-Basket Liège) Anderson. Naamgenoten maar geen familie. Nog steeds in de ploeg ook woelwater Ian Hannavan en Olivier Troisfontaines naast Vincent Kesteloot als betere Belgen. Jammer genoeg voor onze gasten er niet bij is hun center John Tofi, naar de States afgereisd om er de begrafenis van zijn plots overleden zus bij te wonen. Wat Okapi Aalstar volgens hun coach Dean naar een « kleine maar wendbare ploeg » zal doen opteren in de confrontatie tegen onze regerende landskampioenen BC Telenet Oostende.

Go Oostende, go! Defense!! Echte supporters blijven aanmoedigen!

Back to top