preview BC Telenet Oostende - Okapi Aalstar

Aalst niet laten lopen (Wes Wilkinson)

Nagelbijtend op de bank volgde Wes Wilkinson woensdagavond de door zijn ploegmaats met klasse en op karakter gewonnen topmatch in Groep A van Eurocup bij Le Mans Sarthe Basket (F). Zowat pijnvrij trainend na anderhalve maand lappenmand wegens rugkwetsuur hoopt Wes Wilkinson heel binnenkort terug op het wedstrijdblad te staan. De topper van vrijdagavond in de Sleuyter Arena tegen Okapi Aalstar komt volgens Wes nog enkele dagen te vroeg.

„Neen, een feestje was niet aan ons besteed na die prachtige overwinning bij Le Mans. Geen euforie ook. Wel een gevoel van tevredenheid om het bereikte resultaat. Douchen en direct ons bed in.”, kijkt Wes Wilkinson donderdagmorgen op de terugreis naar Oostende met de TGV nog even terug op deze knalprestatie van het jonge BC Telenet Oostende dat Europa blijft verbazen.

Veel nakaarten over die vierde Eurocup zege halfweg de groepsfase, waardoor BC Telenet Oostende nu alles in eigen handen heeft om Europees te kunnen overwinteren, was er niet bij voor de Zaikapitings. Minder dan 48 uur na het laatste fluitsignaal in Le Mans wordt immers in eigen Sleuyter Arena de opworp gegeven van de topmatch tussen landskampioen en bekerwinnaar BC Telenet Oostende en winnaar van de Supercup Okapi Aalstar, tevens de huidige leider in de Ethias League.
Wes Wilkinson noemt het de zoveelste moeilijke match.
„Hoofdzaak voor ons team is zoveel mogelijk te rusten. Fysiek maar ook mentaal moeten wij top voorbereid zijn voor dit belangrijk treffen. Okapi Aalstar is steeds een heel moeilijk te bekampen ploeg. Ze bulken uit van talent. Eigenlijk weet je niet op wie je speciaal moet concentreren om ze niet in de match te laten komen. Raivio? Butler? Cummard? Young? Het zijn allemaal klassespelers. Eens temeer zal de verdediging de sleutel naar de overwinning zijn. Vanuit onze gereputeerde defense moeten wij absoluut proberen iedere vloeiende Aalsterse balcirculatie onmogelijk te maken. Hen vooral niet laten lopen en gemakkelijke korven laten scoren…!”
Hoe riant het Europese avontuur van de Zaikapitings ook is, donderdagnamiddag drukten coaches Dario Gjergja en Thierry Declercq hun troepen terug met de neus op de realiteit.
Pas uit de autocar die hen vanuit Rijsel naar de kust bracht, of er volgde een videosessie waarbij het spel van Okapi Aalstar tot in de puntjes werd doorgelicht. Met als toetje nog een lichte training. Kwestie van de stramme ‚reisspieren’ los te gooien.
„Veel of minder tijd om de knaller voor te bereiden, BC Telenet Oostende moet klaar staan om voor eigen publiek hun glansprestatie op Le Mans nog meer in de verf proberen te zetten door ook proberen Okapi Aalstar met lege handen naar huis te sturen. Jammer genoeg voor mij komt die match denkelijk nog enkele dagen te vroeg voor een wederoptreden. Supporteren dan maar!”
Go Oostende, go! Defense!!!
Back to top