Antwerp Giants - BC Telenet Oostende: 90-80

Aggressief spelend Antwerpen stelt zijn 2e plaats veilig

Groot feest en opluchting in de Lotto Arena, want volgens een tweet van de officiële Giants Twitter account konden de Sinjoren na 17 opeenvolgende verlieswedstrijden tegen Oostende (Supercup niet meegerekend) nog eens een overwinning laten optekenen. De Antwerpenaren speelden dan immers (bijna letterlijk) met het mes tussen de tanden.

De wedstrijd ging aanvankelijk vlot op en neer. Anderson en Smith waren de puntenmakers bij de thuisploeg terwijl Newbill zijn ploegmaats Gillet en Katic meermaals bediende (9-9).  Oostende kon even uitlopen naar 9-13 maar slaagde er niet in om defensief de rangen gesloten te houden.  Het slikte teveel lay-ups en makkelijke korven in transitie (18-18).  Een goed ingevallen Salumu kon zijn team nog even in het spoor van de thuisploeg houden, maar via de vrijworplijn en een driepunter van Clark kon Antwerpen alsnog een ruime bonus verzamelen voor de rust.

Ruststand: 44-33

Gillet en Kesteloot openden samen met 3 driepunters (53-46), maar verdedigend slaagde de kustploeg er opnieuw niet in om de thuisploeg echt af te stoppen (58-48) . Oostende domineerde volop de rebound maar veel winst kon de kustploeg er niet uithalen.  Clark en Mwema wisselden driepunters uit en Salumu compenseerde de scores van Smith. Slechts in het vierde kwart kreeg BCO iets meer greep op de Antwerpenaren via Gillet en Walden (72-68). Coach Gjergja plaatste zijn team even in een zoneverdediging waarop de thuisploeg weldegelijk zijn tanden stuk beet maar kon terugvallen op twee heel verre driepunters van Punter (77-68). Ook Mwema lukte nog 2 driepunters en hield er zo de spanning nog even in voor de laatste minuut. Maar een laatste driepunter van Clark gaf uiteindelijk de spreekwoordelijke doodsteek.

Eindstand: 90-80

Statistieken>>

Back to top