Al een super seizoen maar nog niets gewonnen

“Alle initiatieven om de visibiliteit van het basketbal te verhogen moeten ondersteund worden en ik hoop dan ook dat het een geslaagd weekend wordt in Brussel”. Philip Debaere, sportief directeur, is enthousiast om met zijn ploeg aan te treden in Paleis 12 in de strijd om The Base Cup. “Dit soort van formules zoals ‘La Semaine des As’ in Frankrijk of de Copa del Rey in Spanje werken daar heel goed. Nu maar hopen dat de Belgische supporters volgen, want voor hen is dit ook een vrij grote verandering”.

BC Telenet Oostende is de te kloppen ploeg volgens vele waarnemers. De club staat dan ook op de eerste plaats momenteel in de Ethias League en is de huidige bekerhouder. “We draaien inderdaad een super seizoen” vervolgt de sportief directeur. “Vooral als je ziet dat we toch een zeer jonge ploeg hebben met een gemiddelde leeftijd die serieus gezakt is in vergelijking met vorig seizoen en we zodoende ook behoorlijk hebben moeten inboeten op ervaring. Het uitvallen van Brent Wright komt op dit vlak dan ook op een heel slecht moment. We hebben er een fantastisch parcours op zitten in Europa en we staan inderdaad eerste in het klassement, maar we hebben nog niets gewonnen.” Het serieuze werk komt er dus aan voor Oostende. “Ja, deze halve finale is de eerste match die echt telt omdat er een ticket voor de finale aan vasthangt. En de finale van de playoffs en de bekerfinale bereiken, waren toch de twee doelstellingen van de club voor dit seizoen. Als we zover kunnen geraken dan is het aan ons om al het mogelijke te doen om die te winnen.”

Om de finale te bereiken, moeten we eerst voorbij Liège Basket, wat niet gemakkelijk zal zijn. “Ik vind dat er veel gelijkenissen zijn tussen Luik en onze ploeg. Ze hebben ook een jonge ploeg, een echt collectief waarbij alle spelers voor elkaar spelen” analyseert Debaere. Het is sowieso de revelatie van het seizoen en bekleden terecht hun plaats bovenaan de rangschikking. Vorige week hebben ze ons nog gedurende 30 minuten het vuur aan de schenen gelegd, zonder 3 basisspelers dan nog. Iedereen bij ons weet dat het niet gemakkelijk zal zijn!”

Deze wedstrijd kan ook gezien worden als een match op verplaatsing en momenteel hebben we in de Ethias League “on the road” even veel gewonnen als verloren wedstrijden. Dus wordt het een wedstrijd waar onze jongens 40 minuten geconcentreerd moeten spelen. We brengen een 300-tal trouwe supporters mee om onze spelers wakker te houden en zo de finale proberen te bereiken.

We are BC Telenet Oostende!
Go Defence! Go!

Praktische informatie

Zaterdag

De bussen vertrekken in Oostende aan de Sleuyter Arena om 14u30. Gelieve aanwezig te zijn om 14u15. De wagen kunt u gratis parkeren op de Kiezelparking naast de Sleuyter Arena.
De match begint om 17u in Paleis 12 op de Heizel.

Meer informatie over de tickets

Back to top