Preview BC Telenet Oostende - CEZ Nymburk

“Alle thuismatchen winnen” (voorzitter Arthur Goethals)

Veel tijd om te kniezen om de op Antwerp Giants verloren wedstrijd was er niet voor BC Telenet Oostende. Woensdagavond in eigen Sleuyter Arena wacht De zaikapitings immers reeds de eerste groepsmatch in het kader van Eurocup. Gasten zijn de  tien jaar op rij tot Tsjechische kampioen gekroonde Nymburck. Een team dat begin deze maand in Vilnius ook nog een gooi deed naar een plaatsje in de Euroleague.

Basketbal van het hoogste gehalte verzekerd dus. En wat een inzet! Thuis het maximaal der punten halen in de groepsfase is immers zowat een must om zich bij de beste drie teams van Groep A te plaatsen om in de Eurocup te overwinteren. Een doelstelling die voorzitter Arthur Goethals van BC Telenet Oostende na de knalprestaties op het kwalificatietornooi voor Euroleague zegt realistisch voor ogen te zien.

Enige vergelijkingspunt tussen beide teams tot op vandaag blijft het kwalificatietornooi. CEZ Nymburck verloor er in de eerste ronde van het Turkse Bamvit Badirma, dat in de tweede ronde dan weer door BC Telenet Oostende naar huis werd gestuurd.

Andere gelijkenis is dat zowel BC Telenet Oostende als CEZ Nymburck strategisch worden geleid door een topguard. Een match in de match wordt het vermoedelijk niet. Wel wordt het uitkijken wie van ‘generaal’ Dusan Djordjevic  (BC Telenet Oostende) of Jiri Welsch (CEZ Nymburck) zijn spelers het best dirigeert. Jiri Welsch? Jawel, de inmiddels reeds 33-jarige guard die in het seizoen 2011-2012 de kleuren van Spirou Charleroi verdedigde na negen jaar NBA en een jaartje Malaga (Spanje) alvorens naar zijn geboorteland Tjechië terug te keren.

”CEZ Nymburck is een zeer goed uitgebalanceerde ploeg. Deze week wonnen zij nog hun wedstrijd in de VTB-competitie. Wel zonder één van hun topscorers Tre Simmons. Gekwetst of gespaard voor de Eurocup? Afwachten”, weet voorzitter Arthur Goethals van BC Telenet Oostende.

CEZ Nymburck rekent naast de klasse van Jiri Welsch ook op het ‘vuurwerkbasket’ van schutters Tre Simmons (al dan niet van de partij) en Vojtek Hruban. In de paint staan Petr Brenda en Rasid Mahalbasic dan weer hun mannetje terwijl Radoslav Ranick op de forward positie voor brokken moet zorgen.

”BC Telenet Oostende heeft als objectief het behalen van de tweede ronde Eurocup. Die plaatsing zou heel mooi zijn. Hoe sterk de tegenstand ook is, wij kunnen het. Dit jonge BC Telenet Oostende heeft voldoende talent in huis om dat waar te maken. Alle thuismatchen winnen en ergens on the road voor een verrassing zorgen, het zou mooi zijn”, besluit de van vertrouwen blakende voorzitter Arthur Goethals.

Go Oostende, Go! Defense!!!

Back to top