“Alle thuiswedstrijden winnen!” (voorzitter Arthur Goethals)

“Met nog drie thuismatchen te gaan, daar waar onze directe concurrenten JDA Dijon, ASVEL Lyon en Artland Dragons in de terugronde Groep B Eurocup nog maar tweemaal van het thuisvoordeel genieten, maakt BC Telenet Oostende een realistische kans om ook nu opnieuw naar de tweede ronde Eurocup door te stoten. Alleen moeten wij daarvoor wel alle drie onze thuismatchen winnen! We beginnen alvast nu woensdag tegen het Franse JDA Dijon en hopelijk nog eens voor een goed gevulde en bruisende Sleuyter Arena want wij hebben onze massale supportershulp meer dan nodig!” doet voorzitter Arthur Goethals van BC Telenet Oostende een warme oproep naar onze zo gereputeerde “Yellow Army”.

“Not in our house” wordt meer dan ooit onze leuze, kijkt voorzitter Arthur Goethals hoopvol uit naar de volgens hem cruciale wedstrijd van de Zaikapitings tegen Europese neofiet DJA Dijon. Een ploeg die Europees verbaast met zijn 2de plaats in groep B na 4 winstmatchen, waarvan 72-63 in de opener tegen BC Telenet Oostende, en slechts tegen Gran Canaria met veelzeggende 69-71 in het zand beet. Toch ziet BC Telenet Oostende voorzitter Arthur Goethals zijn Zaikapitings woensdag winnen.

“Wij maken een goede kans, maar we zullen het moeten verdienen. JDA Dijon is een zeer goede ploeg die echter on the road te pakken is. Op verplaatsing won Dijon immers nog geen enkele van zijn vier matchen in de Franse Pro A. Ook zondag niet tegen de weliswaar leider en sterke Euroleague ploeg Limoges (78-67). Voor BC Telenet Oostende is het daarbij hoog tijd dat iedereen in de match ook individueel opstaat. Namen noemen doe ik niet. Zij die het moeten doen weten wel wie ik bedoel. Defensief klopt alles als een bus. Aanvallend mogen wij niet langer vergeten het af te maken.”

Het is duidelijk dat JDA Dijon alles moet hebben van hun kwikzilveren #11, spelmaker Erving Walker. Samen met Andre Harris en Steven Gray steevast minstens 30 minuten op het parket rijgt Walker Europees de topprestaties aan elkaar. Slechts tegen BC Telenet Oostende scoorde Walker minder dan zijn gebruikelijke twintiger. Een uitdaging voor de gereputeerde betonnen verdediging van BC Telenet Oostende die woensdag terug volop kan rekenen op de van zijn tegen Cantu opgelopen rugletsel herstelde Gregory Echenique! Voorzitter Arthur Goethals van BC Telenet Oostende laat er geen twijfel over bestaan wie hij woensdag als winnaar uit het duel van deze sleutelmatch ziet.

Back to top